2014 Dünya Satranç Şampiyonluğu Ünvan Maçı
Dünya satranç şampiyonası 1. oyunu beraberlikle sonuçlandı. Beyazlarla mücadele eden Anand’a karşı Grunfeld açan Carlsen , uzun süre Anand’ın ev hazırlığından bir türlü kurtulamaması sonucu süre olarak ciddi bir kayıp yaşadı. Buna rağmen oyunun son bölümünde Carlsenvari şanslar yakalamış olsada değerlendiremedi ve Ünvan maçının ilk oyunu beraberlikle sonuçlandı. Değerli Antrenör Umut Sayman’ın oyun analizine haberin devamından ulaşabilirsiniz.
Umut Sayman EG
Dünyanın önemli etüt dergilerinden biri olan “EG” dergisi geçtiğimiz günlerde Umut Kaan Sayman’ın bir etütünü yayınladı. 1978 yılına ait bir Bilim Teknik dergisinde Sadullah Öktem tarafından “Loman hamlesi” olarak bilinen bir şema yayınlandı. Umut Kaan Sayman tarafından bu şema kullanılarak geliştirilen Etüt kayda değer başarısını EG dergisinde yayınlanarak ispatladı.
Okulöncesi Satranç
Satranç oynamayı öğrenmekte olan bir insanı seyrettiyseniz eğer, onun çok kısıtlı yeteneklerle başladığını görürsünüz. İnsan, her satranç taşının hareketine ilişkin temel kuralları bir kez öğrendikten sonra, satranç “oynayabilir”. Ancak yeni oyuncu acemi olduğu için pek iyi değildir. Her bir taş kaybı ya da erken yenilgiyi şaşkınlıkla karşılayarak, “Nasıl da düşünemedim?” ya da “Hay Allah! Bu hamleyi nasıl da göremedim?” gibi ifadeler kullanırlar.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 14 Aralık 2013

Beklemesini bilenin her şey ayağına gelir. – Honore de Balzac

0,567 saniyede, 49 sorgu yapıldı.