kramnik
Rusya 2013 Dünya Takımlar Şampiyonluğunu ilan etti.. Türkiye’nin uluslararası arenadaki prestiji açısından çok önemli bir turnuva oldu. Birçok elit oyuncununda bu turnuvada boy göstermiş olması türk satranç severlerin ilgisini arttırdı..KRAMNIK VLADIMIR, ARONIAN LEVON,HIKARU NAKAMURA, IVANCHUK VASSILY, GIRI ANISH, KARJAKIN SERGEY, GRISCHUK ALEXANDER ve GATA KAMSKY gibi oyuncuların ülkemizde bulunması genç satrançcılar için de güzel bir motivasyon kaynağı oldu.
Türkiye Satranç Milli Takımı
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 8. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
nakamura
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 7. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
wctc-2013
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 6. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
ivanchuk
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 5. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
Aronian
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 4. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
nakamura
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 3. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
kramnik
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 2. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
Carlsen world chess champion
Ve Şampiyon artık belli. Carlsen Yeni Dünya Şampiyonu Oldu. Ünvan maçının 10. oyunu sonunda Carlsen 6.5 puana ulaşmayı başardı ve “Dünya Şampiyonu” ünvanını kazandı. Ünvan maçının 1. oyunundan itibaren kurguladığı planlamayı iyi bir şekilde uygulayan Carlsen haklı bir galibiyet aldı. Yeni Nesil Carlsen, uzun süre konuşulacak,tartışılacak ve üzerinde durulucak bir ünvan maçı sonunda, genç yaşına rağmen Dünya Şampiyonluğunu kazandı.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 22 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
carlsen champion
Ünvan maçının dokuzuncu oyunu birçok ilginçlikleri beraberinde getirdi ve aslında Perşembenin gelişi Çarşambadan belliydi. Anand dokuzuncu oyunda son kozunu 1-d4 yaparak oynadı ve oyunda tempoyu arttırdıda, ancak şah avına çıkmışken psikolojik faktörler devreye girince çift soru (28-Af1??) ve terk kaçınılmaz oldu. Skor 6-3 oldu ve artık “Carlsen Şampi” diyebiliriz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 21 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Dünya Satranç Şampiyonası Oyun 8
Dünya Satranç Şampiyonluğu Ünvan Maçı 8. Oyun sonunda durum 5-3 oldu. Carlsen elde ettiği üstünlüğü devam ettiriyor.Anand 8. oyunda da oyunun temposunu arttırmaya ve kazanç imkanları yaratmaya çabalamadı. Anand’ın bu oyun tarzı 8. oyunda da Carlsene rahat bir beraberlik kazandırdı ve şampiyonluğa iyiden iyi yaklaştırdı.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 19 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
World Chess Game 7
Dünya Satranç Şampiyonluğu Ünvan Maçı 7. Oyun sonrasında skor 4.5 – 2.5 Carlsen lehine oldu. Carlsen 2 farklı üstünlüğü stresi düşük bir oyun ile korudu ve şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Anand yine 1-e4 oynadı ve Carlsenin 1-…e5 yanıtından sonra oyun yine ispanyol Açılışının Berlin Savunması oldu. Anand artık birşeyleri değiştirmesi gerekir demiştik ama açılışta 5. hamlede ki Fxc6 dışında pek bir değişiklik olmadı ve bu durumda siyahlarla Carlsene rahat bir beraberlik getirdi.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 18 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Magnus Carlsen
Dünya Satranç Şampiyonluğu Ünvan Maçının 6. Oyununda Carlsen’in hipnotik etkisi bir kez daha kendini gösterdi. 6. Oyun bir önceki oyuna benzer şekilde uzun süre eşit devam etti ve hemen hemen tüm yorumcuların berabere biteceğinden emin olduğu oyun sonunda, Carlsen yine aynı şeyi yaptı ve eşit konumu kazandı. Yeni nesil Carlsen karşısında rakipleri, geçmişte “Fischer Humması” olarak adlandırılan ve Ünlü Şampiyon Bobby Fischer’ın rakiplerini saran amansız hastalığa benzer ama etkileri farklı, yeni bir tür hastalığa yada etkiye mi yakalanır oldular. Oyunun uzun süre eşit devam ettiği ve herkesin beraberliğe inandığı bir anda Carlsenin rakipleri “Carlsen Hipnotiğine” yakalanmış bir şekilde yavaş yavaş […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 16 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
carlsen Game 5
Nihayet denge bozuldu. Carlsen Dünya Şampiyonluğu 5. oyununda 3-2 öne geçti. Beklenilen performansların altında geçen ilk oyunlardan sonra 4. oyun da beraberlikle sonuçlanmış olmasına rağmen ” Artık Ceketler Çıkarıldı ” demiştik. Maçın 4. oyununda Kaplan dişini göstermiş ve Carlsen’in bu duruma daha fazla sessiz kalmayacağının sinyallerini verdiğini belirtmiştik. 5. oyun ile birlikte Carlsen 3-2 öne geçti ve yaralı kaplan (Anand) yarın ne tepki verecek şimdiden merak ediliyor.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 15 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Magnus Carlsen
Ve nihayet oyuncular ceketlerini çıkardılar ve satrançseverlerin beklediği heyecan başladı. Dünya Satranç Şampiyonasının 4. oyunu da beraberlikle sonuçlanmasına rağmen izleyicileri ısındıran bir mücadele ortaya çıktı.Görünen o ki Anand önce taraftarların gönlünü kazanmak sonrasında da maçı kazanmak için elinden geleni yapacak.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 13 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Dünya Satranç Şampiyonası Oyun 8
Dünya Satranç Şampiyonası Ünvan Maçı 3. oyunda da sonuç değişmedi ve beraberlikle sonuçlandı. Carlsenin beyazlarla oynadığı ikinci oyundada Reti Açılışını tercih etti. Anand 3. oyunda maç boyunca kendi enerjisini ortaya koymaya çalıştı ancak oyundaki denge bozulmayınca uzayan oyunda sonuç yine beraberlik oldu. Haberin devamında 3. Oyunu inceleyebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 12 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Carlsen anand
Anand süpriz bir şekilde Ünvan maçının 2. oyununa 1.e4 ile başladı. Seyirciler heyecanlı,açık ve keskin bir oyun beklentisine girmiş iken Carlsen yine süpriz şekilde 1…c6 oynayarak Caro Can Savunmasına girdi. Anand, Carlsenin ev hazırlığına düşmemek için sağlam oyunu tercih etti ve yine oyun ortasında oyun beraberlikle sonuçlandı. Dünya Satranç Şampiyonasının 2. Oyununu Haberin Devamında Bulabilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Türkiye Satranç Milli Takımı
Avrupa Takımlar Satranç Şampiyonasında A milli takımımız satranç tarihimizin önemli günlerinden birini yaşattı bizlere. Yok Yok diyebileceğimiz oyunculardan kurulu Rus Milli takımını yenmeyi başardı. Bu gururu yaşatan oyuncularımızı tebrik ediyoruz. Tarihe Bir Kayıt Düşmek Adına Milli Oyuncularımızın Gurur Maçlarını Birlikte Yayınlıyoruz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Dünya Satranç Şampiyonası Oyun 8
        Carlsen Dünya Satranç Şampiyonası birinci oyununda Anandın derin açılış hazırlığından kaçabilmek için Reti açılışı ile oyuna başladı. Ancak Anand 10. … Ab6 hamlesi ile bu varyantında ev hazırlığı içinde olduğunu gösterince, keskinleşen oyunda Carlsen 16 hamle gibi kısa bir süre içinde 3 konum tekrarı ile oyunu beraberliğe getirdi. İlk oyunda taraflar birbirini ölçme şansı buldu, ilerleyen oyunlarda neler olacağını kestirmek gerçekten zor olacak gibi. Not: Ses geçirmeyen camın arkasında bulunan Hintli Polisler maç boyunca çok fazla iyi görüntü vermediler maalesef , orada neden takım elbiseli işinde profesyonel güvenlik elemanları yoktu anlamak güç.   Magnus Carlsen – […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
krammnik 2
   İngilterenin Londra şehrinde düzenlenen Dünya Şampiyonluğu Adaylar Turnuvasının iki eş puanlı lideri Carlsen ile Rus Vladimir Kramnik son turda rakiplerine kaybetmelerine karşın Berger eşitlik bozma sisteminde averajı daha yüksek olan Carlsen, turnuvayı kazandı. Bu sonuçla Carlsen Kasım ayında düzenlenecek Dünya Şampiyonluğu maçları için Anand ile final oynamaya hak kazandı. Bu sonuçla 22 yaşında dünya şampiyonu unvan maçı yapmaya hak kazanan Magnus Carlsen, eski dünya şampiyonu Rus Garry Kasparov’dan sonra bu başarıyı elde eden en genç satranççı oldu. Turnuvanın tüm maçlarını haberin “devamını oku” linkinden inceleyebilirsiniz….   Final Ranking Rank SNo. Name Rtg FED 1 2 3 4 5 6 […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 2 Nisan 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
kombinezon
Umut Sayman Kütüphanesinden; “Kombinezonlar ve Satranç Minyatürleri” … Haberin devamında çalışmayı inceleyebilirsiniz
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
ters filler
Umut Sayman Kütüphanesinden; Ters Renkli Filler konusuna örnek oluşturan aynı zamanda Şah-Hint Savunması Fianchetto Varyantını inceleme fırsatı sunan, 1953 yılına ait Samuel Reshevsky – David Bronstein maçı… Haberin devamını okuyarak çalışmayı inceleyebilirsiniz
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
nimzoviç
Umut Sayman’dan “Aran Nimzoviç- Georg Salwe Maç Analizi” … Haberin devamında maçı inceleyebilirsiniz
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Play Like Tal - Game 1: M. Tal vs H. Hecht
—M. Tal vs H. Hecht— Video İçin Devamını Oku
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013

Bugünkü kanunlar, büyük sineklerin delip geçtiği, küçüklerinde takılıp kaldığı bir örümcek ağı gibidir. – Honore de Balzac

0,726 saniyede, 52 sorgu yapıldı.