İki At Savunması
İki At Savunması 1. e4 e5 2. Af3 Ac6 3. Fc4 Af6 hamle dizisiyle başlayan bir satranç açılışıdır. İlk olarak Polerio (1550 – 1610) tarafından 16. yüzyılın sonlarında bulunan bu açılış 19. yüzyılda geliştirilmiştir. Siyahın üçüncü hamlesi 3…Fc5 hamlesinin ardından oluşan Giuoco Piano’dan daha tehlikeli bir savunmadır.Varyantların keskinliğinden dolayı bu açılışı savunma olarak isimlendirmekten ziyade bir karşı akın olarak görmek daha doğru olabilir. İki At Savunması siyah taşlarla oynayan birçok oyuncu tarafından sıkça kullanılmaktadır. Chigorin, Keres, Dünya Şampiyonu Tal ve Boris Spassky bu açılışı benimseyen ünlü oyunculardan birkaçıdır. Haberin devamında açılış incelemelerini görebilirsiniz.
Şah-Hint Savunması, Klasik Varyant
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
ters filler
Umut Sayman Kütüphanesinden; Ters Renkli Filler konusuna örnek oluşturan aynı zamanda Şah-Hint Savunması Fianchetto Varyantını inceleme fırsatı sunan, 1953 yılına ait Samuel Reshevsky – David Bronstein maçı… Haberin devamını okuyarak çalışmayı inceleyebilirsiniz
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
slav
Umut Sayman Açılış Laboratuarından derin sulardaki bir inci daha ;  “Slav’da Vezir Fedalı Varyant” … Haberin devamında çalışmayı inceleyebilirsiniz  
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
umtsayman yeni1
Antrenör Umut Sayman’ın yıllar önce tanıttığı ve birçok İzmirli Satrançseverin tutkusu haline gelmiş bir açılış varyantını bir kezde sitemizden tanıtıyoruz; Ünlü Rus Dergisi 64’de yıllar önce “TÜRK GAMBİTİ” adıyla yayınlanan bu varyantı bizlere  tanıtan Umut Saymana bir kez daha teşekkür ediyoruz… Haberin Devamını okuyarak “Türk Gambiti” inceleyebilirsiniz
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
merkez acilisi
Değerli Antrenör Umut Sayman’dan Açılış İncelemesi ; ” Merkez Açılışı ” … Haberin devamını okuyarak çalışmayı inceleyebilirsiniz…
yari slav
Umut Sayman Kütüphanesinden ; ” Vezir Gambiti : Yarı Slav Savunması” Haberin devamını okuyarak incelemeye başlayabilirsiniz.  
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
SicNaj9O-O-O
Antrenör Umut Saymandan bir açılış çalışması daha ” Sicilya Açılışı; Najdorf Ana Devam Yolu” Haberin devamından çalışmaya başlayabilirsiniz.  
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
umtsayman yeni1
Usta Antrenör Umut Sayman tarafından hazırlanan ; Sicilya Savunması: Sveshnikov Varyantında Fedalı Yol Haberin devamını okuyarak çalışmaya başlayabilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Garry Kasparov on How to play the Queens Gambit
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013

Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez. – La Fontaine

0,828 saniyede, 49 sorgu yapıldı.