Satrançsever
  Analiz Satranç Yayınevinin 2 aylık dönemler için hazırladığı Satrançsever dergisinin 3. sayısı dağıtıma hazır. Satranç severlerde  heyecan uyandıran  dergi dolu içeriği ile 3. sayıda da ilgi çekmeye devam edeceğe benziyor. 
satranç a milli takımı
  Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de 12 gün boyunca büyük bir heyecana sahne olan Dünya Satranç Olimpiyatı’nda, A Milli Satranç Takımı, Hindistan ve Norveç ile eş puanla 6’ncı sırayı aldı. Rusya’dan Amerika’ya, Çin’den Kanada’ya, Fransa’dan İngiltere’ye toplam 176 ülkeden 180 milli takımın yarıştığı olimpiyatlarda, Türk Satranç A Milli Takımı’nda GM (Büyükusta) Michale Krasenkow antrenörlüğünde GM Dragan Solak, GM Alexander Ipatov, GM Mustafa Yılmaz, GM Barış Esen ve GM Emre Can yarıştı. Kaynak: DHA
16 Yaşaltı Satranç Olimpiyatı
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 42. Dünya Satranç Olimpiyatı’nda 176 ülke arasında 6. olarak tarihi bir zafere imza atan Türkiye’ye Bakü’den bir sevindirici haber daha geldi. Dünya Satranç Federasyonu’nun (FIDE) Bakü’de düzenlediği genel kurulda oybirliği ile 2018 Dünya Gençler Şampiyonası’nın ve Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı’nın Türkiye’de düzenlenmesi kararı alındı. Kaynak : Eurosport
Cezaevi Satranç Kursu
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafındanTürkiye genelinde belirlenecek 31 ceza infaz kurumunda 2 bine yakın hükümlü çocuğu ve genci satrançla buluşturmak üzere 40 adet satranç sınıfı açılacak. İş Bankası sponsorluğunda açılacak satranç sınıflarında, 10’ar adet satranç takımı, satranç eğitim panosu, satranç taşları, bahçe satranç takımları ve satranç kitapları yer alacak. Ayrıca, Federasyon bu kurumlardan belirli sayıda personele satranç antrenörlüğü kursu verecek. Bu kursta başarılı olanlar da Ceza İnfaz Kurumları’nda satranç dersleri verebilecek. Kaynak: Cnnturk
Ahmet Şerife Sanlı Ortaokulu 3. Tematik Satranç Turnuvası 7 mayıs 2016 tarihinde Özel izmir Koleji salonlarında düzenlenecek. Tablet ve bol ödüllü turnuvada tüm oyunlar 1- e4 e5 2- Af3 d5 konumundan itibaren başlayacak. Turnuva Haber Linki; http://izmir.tsf.org.tr/turnuvalar/963-ahmet-serife-sanl-ortaokulu-3-tematik-satranc-turnuvas-fil-gambiti
survivor satranç
TV8 ekranlarında yayınlanan Survivor’da yarışmacılardan Hakan, Survivor Adasında yaşananları Satranca benzetti.
nigel short
Birce Bora’nın Hürriyet’teki haberine göre, New in Chess isimli satranç dergisine bir röportaj veren Short, “Kadın ile erkeğin beyinlerinin yapısı farklı” dedi ve ekledi: “Zaten neden aynı olmaları gerekiyor ki? Ben karım Rea’nın duygusal zekasının benden çok daha yüksek olduğunu kabul ediyorum. O da arabayı garajdan çıkarmaya çalışırken benden yardım istemekten utanmıyor.” İngiltere eski şampiyonunun sözleri özellikle kadın satranç oyuncularının büyük tepkisini çekti. Londra’daki Casual satranç kulübünün işletmeciliğini yapan Amanda Ross, konuyla ilgili Independent gazetesine yaptığı açıklamada, “Böylesine saygı gören birinin seksist açıklamalar yapması çok zarar verici” dedi. Ross sözlerine “Kadınlar eski satranç şampiyonu Judit Polgar, klasik oyunlarda Nigel Short’u […]
Mire Deniz Doğan
Aydın’dan Milli sporcu Mire Deniz Doğan, Dünya Amatörler Satranç Şampiyonu oldu. Yunanistan’ın Halkidiki şehrinde, 13 Nisan 2015 tarihinde başlayan, 42 ülkeden toplam 138 sporcunun mücadele ettiği, 2015 Dünya Amatörler Satranç Şampiyonasında milli sporcu Mire Deniz Doğan, turnuvayı 8 puan ile tamamlayarak şampiyon oldu. Doğan aynı zamanda şampiyona yönergesi gereği FM (Fide Ustası) unvanı almaya da hak kazandı. Mire Deniz Doğan’ı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.
Khismatullin - Eljanov
2015’in en iyi hamlesi hangisi sorusu bugünlerde satranç otoriteleri açısından cevaba kavuşmuş gibi gözükmektedir. 2015’in en iyi hamlesi olmaya aday hamleyi haberimizin devamında Antrenör Umut Sayman’ın sürükleyici anlatımı ile bulabilirsiniz.
satranç problem çözme yarışması
Değerli Antrenör İzmir Varyant Satranç Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Umut Sayman, geçtiğimiz yıl Konak Belediyesi sponsorluğunda (30 Ülkenin eş zamanlı gerçekleştirdiği) 10. Uluslararası Problem Çözme Etkinliğini rekor katılım ile gerçekleşmesini sağlamıştı. Organizasyon ülkemizde 25 Ocak 2015 tarihinde yine tüm dünya ülkeleri ile aynı anda başlayacak. Organizasyonu düzenleme hakkı bu yılda ülkemizde Umut Sayman temsilciliğinde gerçekleşecek. Organizasyonda bu senede rekor bir katılım beklenmektedir. Ayrıntıları sitemiz üzerinden takip edebilirsiniz.
Dünya Satranç Şampiyonası
Anand’ın ciddi ev hazırlıklarına karşı Carlsen, oyunların genelinde kendi stratejisini uygulama çabası büyük oranda karşılığını verdi ve 8. oyun sonunda skor üstünlüğünü korumaya devam ediyor. 6. Oyunda ciddi kazanç şanslarını elinden kaçırdıktan sonra oyunu kaybedip yakaladığı ivmeyi yitiren Anand skoru dengelemeyide henüz sağlayamadı. Kısalan maçta Anand artık yeni riskler almak zorunda kalacak. Bu riskler Anand için yeni bir geri dönüşmü sağlayacak yoksa Carlsenin şampiyonluğunu koruma yolunda avantajını arttırmaya mı yarayacak. Bekleyip göreceğiz..
Dünya satranç Şampiyonası
Dünya Satranç Şampiyonasının 4. Oyununda, kendine güvenini bulan Anand siyahlarla Carlsene karşı 4 saatlik düz donuk bir oyun sonunda berabere kaldı. Anand 1-e4’e karşı 1- ..c5 Sicilya oynayarak, Carlsene korkmadığını tam tersi aktif bir oyun istediğini daha birinci hamlede göstermiş oldu. Birçok satranç yorumcusu dünkü galibiyetten sonra Anand’ın siyah taşlarla beraberliğe oynayacağını düşündü. Ancak Anand herkesi şaşırttı ve Sicilya ile ben kazanmak istiyorum mesajını verdi. Kaplan dün yaraladığı rakibini kovalamak isteyince Carlsen 3- g3 ile kaçmayı tercih etti ve bugün meydan savaşı yok dedi.
Anand
2014 Dünya Satranç Şampiyonluğu Ünvan Maçının 3. Oyununda Kaplan geri döndü. Derin ev hazırlıkları ile tanınan ve bu ev hazırlıklarının kazandırdığı avantaj ile açılıştan iyi çıkması ile tanınan Anand, bu gücünü Carlsen’e son iki yıldır ilk kez gösterdi. 3. Oyun sanki Anand’ın Takımı ile Carlsen’in Takımı arasında oynandı ve daha iyi hazırlık yapan Anand’ın Takımı oyunu kazandırmış oldu. Şimdi skor 1.5 – 1.5 oldu ve maç yeniden başladı.
Dünya Satranç Şampiyonası
2014 yılı içerisinde Dünya Şampiyonunun belirleneceği Ünvan Maçı oyunları, beraberlikle başlamıştı. Maç öncesi ve 1. Oyun sonrası Anand için yapılan yorumlar genel olarak, formda olduğu ve bu sefer insiyatifi ele geçirmeye çalışan taraf olacağı yönündeydi. Her iki tarafta zaman kontrolü öncesi zaman sıkışmasına girmişte olsa, konum kayıba girmemişken hatta nispeten eşit bile sayılabilirken, bir Dünya Şampiyonu adayının bir hamle yapıp (34- …h5??) ardından terk etmesi eminim başta Carlsen olmak üzere satrançseverleri şok etmiştir.
2014 Türkiye Satranç Şampiyonası Video Analizler
2014 Türkiye Satranç Şampiyonası’da oyuncuların oyunlar sonrası verdikleri video analizler; hem oyun içerisindeki mücadeleyi hem de oyunun hikayesini anlatması açısından ilgi çekici. TSF tarafından yayınlanan Röportaj ve Video Analizlere haberin devamından ulaşabilirsiniz.
2014 Türkiye Satranç Şampiyonu Kim Olacak
2014 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası 22-29 Haziran 2014 tarihleri arasında Konya’da düzenleniyor. İl Yöre Yarışmaları sonucunda Finallere katılma hakkı kazanan takımlar hazırlıklarını tamamladı. Kulüpler Şampiyonası 9 tur üzerinden oynanacak ve final sıralamasına göre ilk 6’da kendine yer bulan takımlar bir üst lige çıkma şansı elde edecek. İlk 16’ya girmeye başarabilen takımlarda gelecek yıl doğrudan finallere katılma hakkı elde edebilecek. Kulüpler Şampiyonası Resmi Siteye Buraya Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.
Umut Sayman
İzmir Varyant Satranç Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Umut Sayman tarafından hazırlanan bir kurgu matı daha uluslararası arenada kendine yer buldu. Ünlü satranç kurgu sitesi ChessStar’da mükemmel novotny tarzında bir kurgu matı yayınlanan Umut Sayman, Satranç Kurguculuğu alanında Türkiyenin adını duyurmaya devam ediyor. Kurguyu sitede görmek için buraya tıklayın Kurgunun cevabını görmek için buraya tıklayın
Ahmet Şerife Sanlı Ortaokulu
Aydın’da gerçekleştirilen Ahmet Şerife Sanlı Ortaokulu 1.Tematik Satranç Turnuvası yüksek katılımcı sayısıyla tamamlandı. Turnuvaya katılan tüm oyuncuları verdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyoruz.
Umut Kaan Sayman Problem
İzmir Varyant Satranç Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Umut Sayman, Satranç Kurguculuğu alanında Dünya basınında ve ünlü etüt ve problem dergilerinde yer almaya devam ediyor. Bulgarların ünlü kurgu sitesi KobulChess’te 2013 FIDE World Cup Şampiyonu olan Dünya Şampiyonu Kenan Velikhanov ile birlikte hazırlamış olduğu bir yardımlı mat kurgusu yayınlandı.
Ahmet Şerife sanlı Ortaokulu Tematik Satranç Turnuvası
Aydın’da Tablet Ödüllü Tematik Satranç Turnuvası. Ahmet Şerife Sanlı Ortaokulunun organize ettiği Tematik turnuvada Tablet,Mp3 Player,USB Bellek,Satranç Kitabı ve çeşitli kategorilerde ödüller verilecek. Haberin devamından detaylara ulaşabilirsiniz.
İki At Savunması
İki At Savunması 1. e4 e5 2. Af3 Ac6 3. Fc4 Af6 hamle dizisiyle başlayan bir satranç açılışıdır. İlk olarak Polerio (1550 – 1610) tarafından 16. yüzyılın sonlarında bulunan bu açılış 19. yüzyılda geliştirilmiştir. Siyahın üçüncü hamlesi 3…Fc5 hamlesinin ardından oluşan Giuoco Piano’dan daha tehlikeli bir savunmadır.Varyantların keskinliğinden dolayı bu açılışı savunma olarak isimlendirmekten ziyade bir karşı akın olarak görmek daha doğru olabilir. İki At Savunması siyah taşlarla oynayan birçok oyuncu tarafından sıkça kullanılmaktadır. Chigorin, Keres, Dünya Şampiyonu Tal ve Boris Spassky bu açılışı benimseyen ünlü oyunculardan birkaçıdır. Haberin devamında açılış incelemelerini görebilirsiniz.
Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası
2014 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası tamamlandı. Küçük satranç oyuncuları, Türkiye Satrancının geleceği adına umut verdiler. Bunun yanısıra oyuncular bireysel gelişimleri adına nitelikli bir tecrübe edinmiş oldular.
satranç problemi
Satranç sporunun en zor ve faydalı dallarından biri hiç şüphesiz, satranç kurgularının çözümüdür. Satranç kurgularını düzenli bir şekilde çözmenin derslere ve zihinsel faaliyetlere olumlu etkileri olduğu gibi aynı zamanda Alzheimer, bunama gibi hastalıklara karşıda koruyucu etkisi vardır. Ancak bu dalla ilgili ülkemizde geçtiğimiz günlere kadar herhangi bir faaliyet yoktu. Son zamanlarda VAR-SAT başkanı Umut Sayman’ın yoğun kişisel gayretleri sonrasında satranç hayatımıza yeni renk katıldı. Ülkemizde çözücülük dalındaki ilk organizasyon olan ve Dünya satranç kompozitörleri federasyonu tarafından hazırlanan 10th International Solving Contest (10.Uluslararası Çözme Müsabakası) 26 Ocak saat : 11.00-19.00 saatleri arasında İzmir Atatürk Lisesinde yapılacaktır.
umut sayman problem
Türk satrancının geçmişine baktığımız zaman, hem yazın alanında hem de satranç oyununa doğrudan katkı anlamında, uluslararası arenada hemen hemen hiç katkımız olmadığı görülmektedir. Ülkemizde satranç denilince üzerine yoğunlaşılan konu genellikle “Sportif Başarı” olmaktadır. Sportif anlamda başarı kazanmak elbette günümüz anlayışına göre önem arz etmektedir. Ancak satranç oyunun kendisine doğrudan katkı sunmak ve oyunun gelişiminde pay sahibi olmakta en az sportif başarı kadar önemli olmalıdır aslında. Uluslararası literatüre baktığımız zaman açılışlar, varyantlar, problemler ve etütler anlamında ülkemizden yok denecek kadar az sayıda kişi karşımıza çıkmaktadır bu alanlara katkı sunanlar. Problem ve Etüt anlamında uluslararası literatüre baktığımız zaman ilk ve neredeyse tek […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 27 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
esatranc QR Code
Ziyaretçilerimizin web sitemizi akıllı telefonlar üzerinden de rahat takip edebilmeleri ve daha hızlı ulaşabilmeleri için Android Uygulamamız yayınlanmıştır. Uygulamayı Buradan İndirebilirsiniz : http://www.appsgeyser.com/getwidget/esatranc.com/
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 23 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Carlsen world chess champion
Ve Şampiyon artık belli. Carlsen Yeni Dünya Şampiyonu Oldu. Ünvan maçının 10. oyunu sonunda Carlsen 6.5 puana ulaşmayı başardı ve “Dünya Şampiyonu” ünvanını kazandı. Ünvan maçının 1. oyunundan itibaren kurguladığı planlamayı iyi bir şekilde uygulayan Carlsen haklı bir galibiyet aldı. Yeni Nesil Carlsen, uzun süre konuşulacak,tartışılacak ve üzerinde durulucak bir ünvan maçı sonunda, genç yaşına rağmen Dünya Şampiyonluğunu kazandı.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 22 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
carlsen champion
Ünvan maçının dokuzuncu oyunu birçok ilginçlikleri beraberinde getirdi ve aslında Perşembenin gelişi Çarşambadan belliydi. Anand dokuzuncu oyunda son kozunu 1-d4 yaparak oynadı ve oyunda tempoyu arttırdıda, ancak şah avına çıkmışken psikolojik faktörler devreye girince çift soru (28-Af1??) ve terk kaçınılmaz oldu. Skor 6-3 oldu ve artık “Carlsen Şampi” diyebiliriz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 21 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Magnus Carlsen
Dünya Satranç Şampiyonluğu Ünvan Maçının 6. Oyununda Carlsen’in hipnotik etkisi bir kez daha kendini gösterdi. 6. Oyun bir önceki oyuna benzer şekilde uzun süre eşit devam etti ve hemen hemen tüm yorumcuların berabere biteceğinden emin olduğu oyun sonunda, Carlsen yine aynı şeyi yaptı ve eşit konumu kazandı. Yeni nesil Carlsen karşısında rakipleri, geçmişte “Fischer Humması” olarak adlandırılan ve Ünlü Şampiyon Bobby Fischer’ın rakiplerini saran amansız hastalığa benzer ama etkileri farklı, yeni bir tür hastalığa yada etkiye mi yakalanır oldular. Oyunun uzun süre eşit devam ettiği ve herkesin beraberliğe inandığı bir anda Carlsenin rakipleri “Carlsen Hipnotiğine” yakalanmış bir şekilde yavaş yavaş […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 16 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
carlsen Game 5
Nihayet denge bozuldu. Carlsen Dünya Şampiyonluğu 5. oyununda 3-2 öne geçti. Beklenilen performansların altında geçen ilk oyunlardan sonra 4. oyun da beraberlikle sonuçlanmış olmasına rağmen ” Artık Ceketler Çıkarıldı ” demiştik. Maçın 4. oyununda Kaplan dişini göstermiş ve Carlsen’in bu duruma daha fazla sessiz kalmayacağının sinyallerini verdiğini belirtmiştik. 5. oyun ile birlikte Carlsen 3-2 öne geçti ve yaralı kaplan (Anand) yarın ne tepki verecek şimdiden merak ediliyor.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 15 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Magnus Carlsen
Ve nihayet oyuncular ceketlerini çıkardılar ve satrançseverlerin beklediği heyecan başladı. Dünya Satranç Şampiyonasının 4. oyunu da beraberlikle sonuçlanmasına rağmen izleyicileri ısındıran bir mücadele ortaya çıktı.Görünen o ki Anand önce taraftarların gönlünü kazanmak sonrasında da maçı kazanmak için elinden geleni yapacak.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 13 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Türkiye Satranç Milli Takımı
Avrupa Takımlar Satranç Şampiyonasında A milli takımımız satranç tarihimizin önemli günlerinden birini yaşattı bizlere. Yok Yok diyebileceğimiz oyunculardan kurulu Rus Milli takımını yenmeyi başardı. Bu gururu yaşatan oyuncularımızı tebrik ediyoruz. Tarihe Bir Kayıt Düşmek Adına Milli Oyuncularımızın Gurur Maçlarını Birlikte Yayınlıyoruz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Dünya Satranç Şampiyonası Maçları
Magnus Carlsen ve Anand arasında yapılacak Dünya Satranç  Şampiyonluğu Ünvan Maçlarını takip etmek kolay hale getirildi, çeşitli android uygulamalar ile bulunduğunuz heryerden akıllı telefonlarınız ile maçları, ünvan maçı haberlerini ve puan durumunu takip edebileceğiniz güzel bir uygulama google play uygulama sitesinde ücretsiz olarak dağıtıma açıldı. Sizlerde bu güzel uygulamayı akıllı telefonunuza yükleyerek mekan sınırını tanımadan bu büyük heyecana ortak olabilirsiniz. Dünya üzerindeki bütün satranç severlerin gözü kulağı bu maçlarda iken canlı olarak takip etmenin keyfini sürebilirsiniz. Uygulamayı İndirmek İçin Haberin Devamını Okuyun
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2014 Dünya Satranç Şampiyonluğu Ünvan Maçı
  BÜYÜK BULUŞMA BAŞLIYOR   Fischer – Spassky ve Kasparov – Karpov karşılaşmalarından sonra satranç severlerin büyük bir heyecanla beklediği büyük buluşma gerçekleşiyor. Peki satranç çevrelerinde oluşan bu heyecanın sebebi nedir? Elbetteki yeni jenerasyonun en büyük temsilcisi, dünya satranç tarihinin en yüksek reytingli oyuncusu Magnus Carlsen’in Şampiyon adayı olması Fischer ve Kasparov dönemlerinden sonra en büyük ilgiyi oluşturuyor. Dünya Satranç Şampiyonu Hintli Viswanathan Anand ile dünyada şimdiye kadar elde edilmiş en büyük kuvvet derecesine sahip Norveçli Büyük Usta Magnus Carlsen’i karşı karşıya getirecek 2013 FIDE Dünya Satranç Şampiyonası, Hindistan’ın Chennai kentinde bugün yapılan açılış töreninin ardından 9 Kasım’da oynanacak ilk karşılaşmayla başlıyor. Halen 23 yaşında olan […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Chess-Master 2014
Satranç oynamayı seviyorsanız bu harika oyunu kaçırmayın! Android cihazlarınızda satranç oynamanın zevkine varabileceğiniz muhteşem bir oyun. Satranç, strateji ve oyun taktiğinizi geliştiren popüler bir masa oyunudur. Chess Master 2014, Android platformu için yapılmış oldukça başarılı bir satranç uygulaması. Tüm özellikleri ile tamamen ücretsiz olan bu oyun ile satranç oynamanın keyfini yaşayabilir ve yeteneklerinizi daha da arttırabilirisiniz. Oyun Özellikleri: – Sezgisel kullanıcı arayüzü – Canlı grafikler – Gerçekçi sesler – Farklı satranç tahtaları – 5 farklı zorluk seviyesi – Turnuva modu – Tek cihazda, başka arkadaşınızla oynayabilme – Kaydetme desteği Chess Master 2014 İndir : Buraya Tıklayın Hemen Tıkla ve Satranç […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
krammnik 2
   İngilterenin Londra şehrinde düzenlenen Dünya Şampiyonluğu Adaylar Turnuvasının iki eş puanlı lideri Carlsen ile Rus Vladimir Kramnik son turda rakiplerine kaybetmelerine karşın Berger eşitlik bozma sisteminde averajı daha yüksek olan Carlsen, turnuvayı kazandı. Bu sonuçla Carlsen Kasım ayında düzenlenecek Dünya Şampiyonluğu maçları için Anand ile final oynamaya hak kazandı. Bu sonuçla 22 yaşında dünya şampiyonu unvan maçı yapmaya hak kazanan Magnus Carlsen, eski dünya şampiyonu Rus Garry Kasparov’dan sonra bu başarıyı elde eden en genç satranççı oldu. Turnuvanın tüm maçlarını haberin “devamını oku” linkinden inceleyebilirsiniz….   Final Ranking Rank SNo. Name Rtg FED 1 2 3 4 5 6 […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 2 Nisan 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Satranç Oyunu
Beynimizin de beslenmeye ihtiyacı var Sinir hücrelerimizin çalışmasını sürdürebilmesi için %75 kan şekeri ve vücudumuzun ihtiyacı olan oksijenin %20’sini yakmak zorundadır. Ne kadar çok düşünürsek, beynimizin beslenmek için ihtiyacı o kadar artar. Bu da daha fazla glikoz yakmak demek. Fazla kilolardan kurtulmak için yapılan egzersizler, koşular hep daha fazla kalori harcamaya yönelik olarak yapılır. Basitçe kalori hesabına bakarsak, markete yürüyüp, alışveriş yapmak dakikada 3 kalori, koşuda 5 kalori kadar enerji harcanırken, kickbox yaparsak 10 kalori harcarız. Sürekli düşünmek gerektiren oyunlarda (Bulmaca, satranç, vb..) ise dakikada 1,5 veya 2 kalori harcarız. Karşılaştırmak gerekirsek genelde en fazla zorlayarak 10 dakika koşabiliriz, bu […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 16 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
dragan_baris
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası 11 turluk maratonun ardından tamamlandı. Şampiyona galibi 9.5 puanın sahibi Dragan Solak oldu. 9 puana sahip iki oyuncu Barış Esen ve Alexander Ipatov ikinciliği paylaştı. Şampiyona sonuç listesi incelendiği zaman bir peri masalı yaşanmadığı süpriz bir ismin yer almadığı görülecektir. Şampiyona sırasında zaman zaman süpriz sonuçlar ve puanlar alarak izleyenleride şaşırtan sporcular, sahip oldukları konsanstasyonu son turlara taşıyamadılar. Bireysel anlamda  beklenenin altında ve üstünde performans gösteren sporcular oldu. Şampiyonanın bir diğer şaşırtıcı durumu, sonuç listesinde ilk 10 sırayı alan sporculardan 8’inin lisans ilinin İstanbul olması oldu. Şampiyonaya katılan ve başarılı olan tüm sporcuları tebrik ediyoruz.  
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
umtsayman yeni1
Antrenör Umut Sayman’ın yıllar önce tanıttığı ve birçok İzmirli Satrançseverin tutkusu haline gelmiş bir açılış varyantını bir kezde sitemizden tanıtıyoruz; Ünlü Rus Dergisi 64’de yıllar önce “TÜRK GAMBİTİ” adıyla yayınlanan bu varyantı bizlere  tanıtan Umut Saymana bir kez daha teşekkür ediyoruz… Haberin Devamını okuyarak “Türk Gambiti” inceleyebilirsiniz
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Satrancin Yararlari
– Kötü alışkanlıklar edinilmesine engel olur. – Planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavratır. -Süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olur, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirir. – Kişiliği ve karekteri olumlu yönde etkiler ve geliştirir. -“Kendine güven” duygusu aşılar ve bunu geliştirir. – Kendi güç ve yeteneklerini daha iyi tanıyarak, bireysel güç ve yetenekleri açığa çıkarmaya ve bireysel doğru kararlar alabilmeye yardımcı olur. – Dikkatini tek konu üzerinde yoğunlaştırabilme alışkanlığı kazandırır. -Diğer ders konularının daha iyi anlaşılıp kavramasına yardımcı olur. Bilimselliği ön plana alarak araştırmalar yapmaya yönlendirir. – Konulara karşı şüpheci yaklaşımı benimsetir, onları ezberci zihniyetten arındırır. – Kişileri […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 27 Ocak 2013

Yerinde söz söylemesini bilen, özür dilemek zorunda kalmaz. – Fatih Sultan Mehmet

0,589 saniyede, 55 sorgu yapıldı.