Umut Kaan Sayman Problem
İzmir Varyant Satranç Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Umut Sayman, Satranç Kurguculuğu alanında Dünya basınında ve ünlü etüt ve problem dergilerinde yer almaya devam ediyor. Bulgarların ünlü kurgu sitesi KobulChess’te 2013 FIDE World Cup Şampiyonu olan Dünya Şampiyonu Kenan Velikhanov ile birlikte hazırlamış olduğu bir yardımlı mat kurgusu yayınlandı.
umut sayman problem
Türk satrancının geçmişine baktığımız zaman, hem yazın alanında hem de satranç oyununa doğrudan katkı anlamında, uluslararası arenada hemen hemen hiç katkımız olmadığı görülmektedir. Ülkemizde satranç denilince üzerine yoğunlaşılan konu genellikle “Sportif Başarı” olmaktadır. Sportif anlamda başarı kazanmak elbette günümüz anlayışına göre önem arz etmektedir. Ancak satranç oyunun kendisine doğrudan katkı sunmak ve oyunun gelişiminde pay sahibi olmakta en az sportif başarı kadar önemli olmalıdır aslında. Uluslararası literatüre baktığımız zaman açılışlar, varyantlar, problemler ve etütler anlamında ülkemizden yok denecek kadar az sayıda kişi karşımıza çıkmaktadır bu alanlara katkı sunanlar. Problem ve Etüt anlamında uluslararası literatüre baktığımız zaman ilk ve neredeyse tek […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 27 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Şah-Hint Savunması, Klasik Varyant
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
katz_und_maus
ÇATAL, ÇİFTE ATAK, ÇİFTE TEHDİT, ÇİFTE VURUŞ AYNI MIDIR? İzmir Varyant Satranç Spor Derneği Başkanı ve Satranç Antrenörü Umut Sayman tarafından kaleme alınan ve Satranç kavramlarının doğru bilinen yanlışlarını açıkladığı güzel bir yazı daha sizlerle. Haberin devamında “ÇATAL, ÇİFTE ATAK, ÇİFTE TEHDİT, ÇİFTE VURUŞ” kavramlarını inceleme fırsatı bulacaksınız.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 6 Ekim 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
kombinezon
Umut Sayman Kütüphanesinden; “Kombinezonlar ve Satranç Minyatürleri” … Haberin devamında çalışmayı inceleyebilirsiniz
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
ters filler
Umut Sayman Kütüphanesinden; Ters Renkli Filler konusuna örnek oluşturan aynı zamanda Şah-Hint Savunması Fianchetto Varyantını inceleme fırsatı sunan, 1953 yılına ait Samuel Reshevsky – David Bronstein maçı… Haberin devamını okuyarak çalışmayı inceleyebilirsiniz
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
nimzoviç
Umut Sayman’dan “Aran Nimzoviç- Georg Salwe Maç Analizi” … Haberin devamında maçı inceleyebilirsiniz
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
slav
Umut Sayman Açılış Laboratuarından derin sulardaki bir inci daha ;  “Slav’da Vezir Fedalı Varyant” … Haberin devamında çalışmayı inceleyebilirsiniz  
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
umtsayman yeni1
Antrenör Umut Sayman’ın yıllar önce tanıttığı ve birçok İzmirli Satrançseverin tutkusu haline gelmiş bir açılış varyantını bir kezde sitemizden tanıtıyoruz; Ünlü Rus Dergisi 64’de yıllar önce “TÜRK GAMBİTİ” adıyla yayınlanan bu varyantı bizlere  tanıtan Umut Saymana bir kez daha teşekkür ediyoruz… Haberin Devamını okuyarak “Türk Gambiti” inceleyebilirsiniz
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
merkez acilisi
Değerli Antrenör Umut Sayman’dan Açılış İncelemesi ; ” Merkez Açılışı ” … Haberin devamını okuyarak çalışmayı inceleyebilirsiniz…
atak
Umut Sayman Kütüphanesinden; ” Kale Hattında Duble Piyonlar “ … Haberin devamında çalışmayı inceleyebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
iyi fil kötü fil
Antrenör Umut Sayman tarafından hazırlanmış öğretici bir çalışma; “İyi Fil Kötü Fil”… Haberin devamını okuyarak çalışmaya başlayabilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
atak
Umut Sayman Kütüphanesinden ; “Dimyata Pirince Giderken ” Atak Satrançta Dikkat Edilmesi Gerekenler… Haberin devamını okuyarak çalışmayı görebilirsiniz.  
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
yari slav
Umut Sayman Kütüphanesinden ; ” Vezir Gambiti : Yarı Slav Savunması” Haberin devamını okuyarak incelemeye başlayabilirsiniz.  
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
SicNaj9O-O-O
Antrenör Umut Saymandan bir açılış çalışması daha ” Sicilya Açılışı; Najdorf Ana Devam Yolu” Haberin devamından çalışmaya başlayabilirsiniz.  
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
umtsayman yeni1
Usta Antrenör Umut Sayman tarafından hazırlanan ; Sicilya Savunması: Sveshnikov Varyantında Fedalı Yol Haberin devamını okuyarak çalışmaya başlayabilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Acmaz-Anderssen
Değerli Antrenör Umut Sayman tarafından hazırlanan “Açmaz” konusunu incelemek için haberin devamına bakabilirsiniz.  
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013

Düşünmek günah işlemeye benzer, insan onun zevkini bir kez tattı mı artık ondan bir daha vazgeçemez. – Erich Fromm

0,912 saniyede, 49 sorgu yapıldı.