satranç a milli takımı
  Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de 12 gün boyunca büyük bir heyecana sahne olan Dünya Satranç Olimpiyatı’nda, A Milli Satranç Takımı, Hindistan ve Norveç ile eş puanla 6’ncı sırayı aldı. Rusya’dan Amerika’ya, Çin’den Kanada’ya, Fransa’dan İngiltere’ye toplam 176 ülkeden 180 milli takımın yarıştığı olimpiyatlarda, Türk Satranç A Milli Takımı’nda GM (Büyükusta) Michale Krasenkow antrenörlüğünde GM Dragan Solak, GM Alexander Ipatov, GM Mustafa Yılmaz, GM Barış Esen ve GM Emre Can yarıştı. Kaynak: DHA
16 Yaşaltı Satranç Olimpiyatı
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 42. Dünya Satranç Olimpiyatı’nda 176 ülke arasında 6. olarak tarihi bir zafere imza atan Türkiye’ye Bakü’den bir sevindirici haber daha geldi. Dünya Satranç Federasyonu’nun (FIDE) Bakü’de düzenlediği genel kurulda oybirliği ile 2018 Dünya Gençler Şampiyonası’nın ve Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı’nın Türkiye’de düzenlenmesi kararı alındı. Kaynak : Eurosport
survivor satranç
TV8 ekranlarında yayınlanan Survivor’da yarışmacılardan Hakan, Survivor Adasında yaşananları Satranca benzetti.
nigel short
Birce Bora’nın Hürriyet’teki haberine göre, New in Chess isimli satranç dergisine bir röportaj veren Short, “Kadın ile erkeğin beyinlerinin yapısı farklı” dedi ve ekledi: “Zaten neden aynı olmaları gerekiyor ki? Ben karım Rea’nın duygusal zekasının benden çok daha yüksek olduğunu kabul ediyorum. O da arabayı garajdan çıkarmaya çalışırken benden yardım istemekten utanmıyor.” İngiltere eski şampiyonunun sözleri özellikle kadın satranç oyuncularının büyük tepkisini çekti. Londra’daki Casual satranç kulübünün işletmeciliğini yapan Amanda Ross, konuyla ilgili Independent gazetesine yaptığı açıklamada, “Böylesine saygı gören birinin seksist açıklamalar yapması çok zarar verici” dedi. Ross sözlerine “Kadınlar eski satranç şampiyonu Judit Polgar, klasik oyunlarda Nigel Short’u […]
Mire Deniz Doğan
Aydın’dan Milli sporcu Mire Deniz Doğan, Dünya Amatörler Satranç Şampiyonu oldu. Yunanistan’ın Halkidiki şehrinde, 13 Nisan 2015 tarihinde başlayan, 42 ülkeden toplam 138 sporcunun mücadele ettiği, 2015 Dünya Amatörler Satranç Şampiyonasında milli sporcu Mire Deniz Doğan, turnuvayı 8 puan ile tamamlayarak şampiyon oldu. Doğan aynı zamanda şampiyona yönergesi gereği FM (Fide Ustası) unvanı almaya da hak kazandı. Mire Deniz Doğan’ı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.
Khismatullin - Eljanov
2015’in en iyi hamlesi hangisi sorusu bugünlerde satranç otoriteleri açısından cevaba kavuşmuş gibi gözükmektedir. 2015’in en iyi hamlesi olmaya aday hamleyi haberimizin devamında Antrenör Umut Sayman’ın sürükleyici anlatımı ile bulabilirsiniz.
Dünya Satranç Şampiyonası
Anand’ın ciddi ev hazırlıklarına karşı Carlsen, oyunların genelinde kendi stratejisini uygulama çabası büyük oranda karşılığını verdi ve 8. oyun sonunda skor üstünlüğünü korumaya devam ediyor. 6. Oyunda ciddi kazanç şanslarını elinden kaçırdıktan sonra oyunu kaybedip yakaladığı ivmeyi yitiren Anand skoru dengelemeyide henüz sağlayamadı. Kısalan maçta Anand artık yeni riskler almak zorunda kalacak. Bu riskler Anand için yeni bir geri dönüşmü sağlayacak yoksa Carlsenin şampiyonluğunu koruma yolunda avantajını arttırmaya mı yarayacak. Bekleyip göreceğiz..
Anand
2014 Dünya Satranç Şampiyonluğu Ünvan Maçının 3. Oyununda Kaplan geri döndü. Derin ev hazırlıkları ile tanınan ve bu ev hazırlıklarının kazandırdığı avantaj ile açılıştan iyi çıkması ile tanınan Anand, bu gücünü Carlsen’e son iki yıldır ilk kez gösterdi. 3. Oyun sanki Anand’ın Takımı ile Carlsen’in Takımı arasında oynandı ve daha iyi hazırlık yapan Anand’ın Takımı oyunu kazandırmış oldu. Şimdi skor 1.5 – 1.5 oldu ve maç yeniden başladı.
2014 Türkiye Satranç Şampiyonu Kim Olacak
2014 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası 22-29 Haziran 2014 tarihleri arasında Konya’da düzenleniyor. İl Yöre Yarışmaları sonucunda Finallere katılma hakkı kazanan takımlar hazırlıklarını tamamladı. Kulüpler Şampiyonası 9 tur üzerinden oynanacak ve final sıralamasına göre ilk 6’da kendine yer bulan takımlar bir üst lige çıkma şansı elde edecek. İlk 16’ya girmeye başarabilen takımlarda gelecek yıl doğrudan finallere katılma hakkı elde edebilecek. Kulüpler Şampiyonası Resmi Siteye Buraya Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.
Umut Sayman
İzmir Varyant Satranç Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Umut Sayman tarafından hazırlanan bir kurgu matı daha uluslararası arenada kendine yer buldu. Ünlü satranç kurgu sitesi ChessStar’da mükemmel novotny tarzında bir kurgu matı yayınlanan Umut Sayman, Satranç Kurguculuğu alanında Türkiyenin adını duyurmaya devam ediyor. Kurguyu sitede görmek için buraya tıklayın Kurgunun cevabını görmek için buraya tıklayın
Umut Kaan Sayman Problem
İzmir Varyant Satranç Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Umut Sayman, Satranç Kurguculuğu alanında Dünya basınında ve ünlü etüt ve problem dergilerinde yer almaya devam ediyor. Bulgarların ünlü kurgu sitesi KobulChess’te 2013 FIDE World Cup Şampiyonu olan Dünya Şampiyonu Kenan Velikhanov ile birlikte hazırlamış olduğu bir yardımlı mat kurgusu yayınlandı.
Umut Sayman EG
Dünyanın önemli etüt dergilerinden biri olan “EG” dergisi geçtiğimiz günlerde Umut Kaan Sayman’ın bir etütünü yayınladı. 1978 yılına ait bir Bilim Teknik dergisinde Sadullah Öktem tarafından “Loman hamlesi” olarak bilinen bir şema yayınlandı. Umut Kaan Sayman tarafından bu şema kullanılarak geliştirilen Etüt kayda değer başarısını EG dergisinde yayınlanarak ispatladı.
Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası
2014 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası tamamlandı. Küçük satranç oyuncuları, Türkiye Satrancının geleceği adına umut verdiler. Bunun yanısıra oyuncular bireysel gelişimleri adına nitelikli bir tecrübe edinmiş oldular.
2014 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası
2014 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası tüm hızıyla devam etmekte. Antrenörler günün sonunda,sporcuları ile birlikte o günün maçlarını analiz etmekte ve ertesi güne hazırlık yapmakta. Hemen hemen her köşede bu analiz çalışmalarını görmek mümkün. 29 Ocak tarihine tek tur konulması yorulan sporcular için güzel bir dinlenme zamanı verdi. Bu boş vakitlerde potada olan oyuncular analizler ile çalışmalar yaparken, bir çok oyuncu da otel imkanlarının tadını çıkardı.
Küçükler Satranç Şampiyonası
2014 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası başladı. İlk gün; açılış konuşmaları , velilerin tatlı heyecanı ve küçük sporcuların ilk hamleleri ile geçildi.
Okulöncesi Satranç
Satranç oynamayı öğrenmekte olan bir insanı seyrettiyseniz eğer, onun çok kısıtlı yeteneklerle başladığını görürsünüz. İnsan, her satranç taşının hareketine ilişkin temel kuralları bir kez öğrendikten sonra, satranç “oynayabilir”. Ancak yeni oyuncu acemi olduğu için pek iyi değildir. Her bir taş kaybı ya da erken yenilgiyi şaşkınlıkla karşılayarak, “Nasıl da düşünemedim?” ya da “Hay Allah! Bu hamleyi nasıl da göremedim?” gibi ifadeler kullanırlar.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 14 Aralık 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
satranç
Satranç, oyunlar içerisinde insan zekasını en çok zorlayan ve insan zihni için en iyi antreman araçlarından biridir. Sitemiz üzerinde oynayabileceğiniz Chess Challenge Online oyununda takma isim ile kayıt olabilir ve 3 seviyeli zorluk seviyelerinde birini seçerek oynayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta ise, en altta “Continue” butonu aktif olana kadar bekleyip butona basarak oyunu başlatmanız gerektiğidir.
Capablanca
Capablanca , Dünya şampiyonları arasında en ünlülerinden biridir. Satrancı çoğu kişi tarafından ana dili gibi oynadığı söylenen ve sadece satranç oynamak için bu dünyaya gelmiş olan, büyük şampiyonun bilinen çok fazla videosu yoktur. Aşağıda göreceğiniz videoda Capablanca bir simultane maç gösterisinde.
image005
Ünlü 8 Vezir Problemi Sizlerle Satranç bilen bir arkadaşımız tarafından mutlaka sorulmuştur bu soru bizlere “8 Veziri birbirine etki etmeyecek şekilde satranç tahtasına yerleştirebilir misin” . Başlangıçta kolay gibi görünen bu sorunun cevabının aslında hiçte kolay bulunamayacağınızı hemen farkedersiniz. Meşhur Problemi arkadaşlarınızla beraber yada kendi başınıza çözmek isterseniz eğer sitemiz de bulunan ” 8 Vezir Problemi ” oyunu ile sizde şansınızı kolaylıkla deneyebilirsiniz. Mouse hareket ettirerek uygun karelere Vezir yerleştirmeye başlayabilirsiniz. Bakalım 8 Veziri Satranç Tahtasına yerleştirmek sizce kolay mı… 8 Queens of Death
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 28 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Satranç Oyunu
Online web siteleri sayesinde pek çok işimizi çok daha hızlı ve kolay bir şekilde yapabilmekteyiz. Hayatımızın hemen her alanına girerek adeta bizden birisi haline gelen online olarak oyunlar dahi oynanmaktadır. Chess Maniac Satranç oyna oyunu oynayabileceğiniz en güzel oyunlardan birisidir. Satranç oyununda ister yeni olun isterseniz profesyonel olun. Hiç fark etmez. Çünkü sitemizde yer alan bu oyunda oyuna başlamadan önce size “ easy=kolay “ ve “ hard=zor “ seçeneklerini sunmaktadır. Tecrübenize, yeteneğinize ve zekanıza güvendiğiniz seviyeye göre seçim yaparak oynamaya başlayabilirsiniz. Get the CHESS MANIAC widget and many other great free widgets at Widgetbox! Not seeing a widget? (More info)
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 28 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Chessmaster-Magnus_OT_640x480_244x183
Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte artık 3D formatına geçilmiştir. Başta filmler ve oyunlarda olmak üzere hayatımızın çoğu eğlencesi artık 3 boyutlu olarak karşımıza çıkmaktadır. Sitemizde yer alan oyunlardan 3 boyutlu satranç oyna oyunu da bu yeni nesil oyunlardan birisidir. Hepimizin beğenerek ve eğlenerek oynadığı satranç oyununun 3 boyutlu olarak oynandığı harika bir oyundur. Oyunun açılmasından sonra ise oynamak istediğiniz 2 farklı mod arasında seçim yapma olanağı sunuyor. Bu iki farklı seçenekten dilediğinizi seçerek oynamak için üzerine tıklamanız yeterli olacaktır. Ardından açılan ekranda uzay ortamında 3 boyutlu satranç oynama keyfinin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Size beyaz taşların verildiğini ve ilk hamlenin […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 25 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Online Satranç Oyna
Satranç yüzyıllardır oynanan, zeka geliştiren çok önemli bir strateji oyunudur. Eski dönemlerde iyi oyuncularla karşılaşabilmek için insanlar binlerce kilometre yol katetmeleri gerekirdi. Ama şimdi günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte insanlar satranç oynamak için o kadar beklemelerine ve uzak mesafelerine gitmelerine gerek yok. Sitemiz Üzerinden “Online Satranç Oyna” bölümünden hızlı bir şekilde sizin gibi online satranç oynamak isteyen kişilerle karşılaşabilir eğlenceli vakitler geçirirken satranç gücünüzüde arttırabilirsiniz. Free multiplayer games at Geewa.com!
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 25 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
marasopen
5 Nisan Madalya Günü 4. Uluslararası Satranç Turnuvası tüm hızıyla Kahramanmaraş ilimizde devam etmekte. Açık kategori , 18 Yaşaltı kategori , 14 Yaşaltı kategori ve 10 Yaşaltı kategori olmak üzere toplam 4 kategoride yarışılan turnuvada tatminkar ödüllerde bulunmakta. Açık kategoride yabancı oyuncuların çokluğu (12) dikkat çekmekte. Güçlü türk oyuncuların katılımının az olduğu turnuvada genel olarak yabancı oyuncuların turları kendi aralarında oynamaları diğer dikkat çekici bir durum. Turnuvada Oğulcan Kanmazalp ve  Umut Atakişi , Babageldi Annaberdiyev dışında Akdeniz bölgesinin güçlü tanınmış oyuncularından Zafer Gücin ve Süleyman Yalım da mücadele etmektedir. Yine mücadeleleri ile dikkat çeken Yavuz Öztürk , Bülen Ali Özveren […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 5 Nisan 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
magnus carlsen 1
İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılan Dünya Şampiyonası Adaylar Turnuvası’nı kazanan Norveçli Magnus Carlsen, Hintli Dünya Şampiyonu Viswanathan Anand ile unvan maçına çıkmaya hak kazandı. Turnuvanın iki eş puanlı lideri Carlsen ile Rus Vladimir Kramnik son turda rakiplerine kaybetmelerine karşın turnuvanın galibi oldu ancak Berger eşitlik bozma sisteminde averajı daha yüksek olan Carlsen, turnuvayı kazandı. Bu sonuçla 22 yaşında dünya şampiyonu unvan maçı yapmaya hak kazanan Carlsen, eski dünya şampiyonu Rus Garry Kasparov’dan sonra bu başarıyı elde eden en genç satranççı oldu. Turnuvanın son sıralarında yer almasına karşın 12. turda Magnus’u yenerek liderlikten indiren Ukraynalı Vasili İvançuk’un, turnuvanın eş puanlı lideri Kramnik’i […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 2 Nisan 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
magnus carlsen 2
İngiltere’nin başkenti Londra’da oynanan Dünya Şampiyonası Adaylar Turnuvası’nın bitmesine bir tur kala Rus Vladimir Kramnik ile Norveçli Magnus Carlsen eşit puanla turnuva liderliğini ele geçirdi. Kramnik beyazlarla oynadığı partide, İsrailli Boris Gelfand’a karşı tüm çabalarına rağmen yarım puanla yetinmek zorunda kaldı. Carslen ise siyahlarla oynadığı karşılaşmada uzun süre eşit giden bir karşılaşmanın ardından Azerbaycanlı Teymur Recepov’u yenmeyi başardı. Bu sonuçla Carlsen yarım puan önündeki Kramnik’i yakalamayı başararak liderliğe ortak oldu. Carlsen maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, 13. turda kaybettiği oyundan sonra çok üzgün olduğunu ve uyuyamadığını söyledi. Stresten kurtulmak amacıyla kendini oyuna vermeye çalıştığını belirten Carlsen, ancak bunun kolay olmadığını […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 2 Nisan 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
ivanchuk
İngiltere’nin başkenti Londra’da oynanan Dünya Şampiyonası Adaylar Turnuvası’nın 12. turunda Rus Vladimir Kramnik tek başına liderlik koltuğuna oturdu. Kramnik, siyalarla oynadığı oyunda, Ermeni Levon Aronian’ı oldukça heyecanlı geçen bir mücadelenin ardından yendi. Turnuvada son sıralarda yer alan Ukraynalı Vasily İvançuk, lider Magnus Carlsen’e turnuvadaki ilk yenilgisini tattırdı. Siyah taşlarla 7 saat kadar süren bir mücadelenin ardından Carlsen’i yenmeyi başaran İvançuk, Norveçli rakibini turnuva liderliğinden indirdi. Turnuvanın diğer oyunlarında ise siyahlarla oynayan Rus Peter Svidler, İsrailli Boris Gelfand’a, siyahlarla oynayan Rus Aleksandr Grisçuk da Azerbaycanlı Teymur Recepov’a karşı berabere yapmayı başardı. Günün en önemli karşılaşması 12. tur öncesinde 3. sırada yer […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 2 Nisan 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
krammnik 2
Dünya Şampiyonluğu Adaylar Turnuvası’nın 11. turunda Vladimir Kramnik, lider Magnus Carslen ile arasındaki farkı yarım puana indirdi. Beyazlarla oynadığı oyunda Azerbaycanlı Teymur Recepov’u yenen Kramnik, turnuva lideri Norveçli Magnus Carlsen’in siyahlarla mücadele ettiği karşılaşmada Rus Aleksandr Griscuk ile berabere kalmasının ardından ikinci sıraya yerleşti. Turnuvada 10. tur sonunda 2. durumdaki Ermeni Levon Aronian ise siyahlarla oynadığı partide Rus Peter Svidler’e kaybetmesinin ardından 3. sıraya düştü. Günün diğer karşılaşmasında ise siyahlarla oynayan İsrailli Boris Gelfand, Ukraynalı Vasily İvançuk ile karşılaştığı partide berabere kaldı. Günün en kritik karşılaşması Svidler ile Aronian arasındaki parti oldu. Vezir Gambiti açılışına Aronian’ın Nimo-Hint savunmasıyla karşılık vermesinin […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 2 Nisan 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
krammnik 2
Dünya Şampiyonluğu Adaylar Turnuvası’nın 11. turunda Vladimir Kramnik, lider Magnus Carslen ile arasındaki farkı yarım puana indirdi. Beyazlarla oynadığı oyunda Azerbaycanlı Teymur Recepov’u yenen Kramnik, turnuva lideri Norveçli Magnus Carlsen’in siyahlarla mücadele ettiği karşılaşmada Rus Aleksandr Griscuk ile berabere kalmasının ardından ikinci sıraya yerleşti. Turnuvada 10. tur sonunda 2. durumdaki Ermeni Levon Aronian ise siyahlarla oynadığı partide Rus Peter Svidler’e kaybetmesinin ardından 3. sıraya düştü. Günün diğer karşılaşmasında ise siyahlarla oynayan İsrailli Boris Gelfand, Ukraynalı Vasily İvançuk ile karşılaştığı partide berabere kaldı. Günün en kritik karşılaşması Svidler ile Aronian arasındaki parti oldu. Vezir Gambiti açılışına Aronian’ın Nimo-Hint savunmasıyla karşılık vermesinin […]
krammnik 2
Dünya Şampiyonluğu Adaylar Turnuvası’nın 11. turunda Vladimir Kramnik, lider Magnus Carslen ile arasındaki farkı yarım puana indirdi. Beyazlarla oynadığı oyunda Azerbaycanlı Teymur Recepov’u yenen Kramnik, turnuva lideri Norveçli Magnus Carlsen’in siyahlarla mücadele ettiği karşılaşmada Rus Aleksandr Griscuk ile berabere kalmasının ardından ikinci sıraya yerleşti. Turnuvada 10. tur sonunda 2. durumdaki Ermeni Levon Aronian ise siyahlarla oynadığı partide Rus Peter Svidler’e kaybetmesinin ardından 3. sıraya düştü. Günün diğer karşılaşmasında ise siyahlarla oynayan İsrailli Boris Gelfand, Ukraynalı Vasily İvançuk ile karşılaştığı partide berabere kaldı. Günün en kritik karşılaşması Svidler ile Aronian arasındaki parti oldu. Vezir Gambiti açılışına Aronian’ın Nimo-Hint savunmasıyla karşılık vermesinin […]
krammnik 2
Dünya Şampiyonluğu Adaylar Turnuvası’nın 11. turunda Vladimir Kramnik, lider Magnus Carslen ile arasındaki farkı yarım puana indirdi. Beyazlarla oynadığı oyunda Azerbaycanlı Teymur Recepov’u yenen Kramnik, turnuva lideri Norveçli Magnus Carlsen’in siyahlarla mücadele ettiği karşılaşmada Rus Aleksandr Griscuk ile berabere kalmasının ardından ikinci sıraya yerleşti. Turnuvada 10. tur sonunda 2. durumdaki Ermeni Levon Aronian ise siyahlarla oynadığı partide Rus Peter Svidler’e kaybetmesinin ardından 3. sıraya düştü. Günün diğer karşılaşmasında ise siyahlarla oynayan İsrailli Boris Gelfand, Ukraynalı Vasily İvançuk ile karşılaştığı partide berabere kaldı. Günün en kritik karşılaşması Svidler ile Aronian arasındaki parti oldu. Vezir Gambiti açılışına Aronian’ın Nimo-Hint savunmasıyla karşılık vermesinin […]
18_MART_BARIS_KUPASI__2013
Ulusal boyutta Çanakkale Şehidleri anısına 13-17 mart tarihlerinde herkese açık yaş sınırlaması olmayan satranç turnuvası düzenlenecektir. Bu vatan için canlarını seve seve vermiş aziz şehitlerimizin anısına, Bizim için kutsal olan bu beldede en eski savaş oyunu olan satranç turnuvası düzenliyoruz. bu topraklarda hiç bir ayrım olmadan her şehidimiz yan yana yatmaktadır. bugünlerde bu sevgi ve barış atmosferine çok ihtiyacımız olduğunu düşünmekteyim. Bu duyguların tekrar hatırlanması ve hep hafızalarımızda canlı kalması için 13-17 mart tarihleri arasında bu savaşın verildiği yer olan Eceabat ilçesinde Çanakkale Şehitlerinin anısına 18 MART BARIŞ turnuvası düzenliyoruz. Tüm satranç severleri bu barış ve sevgi atmosferi için Eceabat’a […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 2 Mart 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
SicNaj9O-O-O
Oyunun yüklenmesini bekleyin, daha sonra sayfanın sağ alt köşesinden “Play Game” butonuna basarak oyunu başlatabilirsiniz. Bir kullanıcı adı belirleyin ve size gelen maç tekliflerini kabul ederek canlı satrancın keyfini sürün… Chess online powered by Chesshotel.com
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 25 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
X Chess Championships, Episode 4 (The Finale)
  [SWF]http://e-satranc.com/wp-content/oyunlar/sparkchess.swf, 680, 780[/SWF]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 25 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
lisans_onyuz
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünün 9 Mayıs tarihinde yayınladığı genelgeye göre SGM’ye bağlı federasyonlarda  16 yal altı (16 yaş dahil) sporcular artık lisans ve vize ücreti ödemeyecek. Artık 16 yal altı (16 yaş dahil) lisan çıkarmak isteyen veya vize uzatmak isteyen sporcular herhangi bir ücret ödemeden işlemlerini gerçekleştirebilecek.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 24 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Satranç Oyunu
Beynimizin de beslenmeye ihtiyacı var Sinir hücrelerimizin çalışmasını sürdürebilmesi için %75 kan şekeri ve vücudumuzun ihtiyacı olan oksijenin %20’sini yakmak zorundadır. Ne kadar çok düşünürsek, beynimizin beslenmek için ihtiyacı o kadar artar. Bu da daha fazla glikoz yakmak demek. Fazla kilolardan kurtulmak için yapılan egzersizler, koşular hep daha fazla kalori harcamaya yönelik olarak yapılır. Basitçe kalori hesabına bakarsak, markete yürüyüp, alışveriş yapmak dakikada 3 kalori, koşuda 5 kalori kadar enerji harcanırken, kickbox yaparsak 10 kalori harcarız. Sürekli düşünmek gerektiren oyunlarda (Bulmaca, satranç, vb..) ise dakikada 1,5 veya 2 kalori harcarız. Karşılaştırmak gerekirsek genelde en fazla zorlayarak 10 dakika koşabiliriz, bu […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 16 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
aliağa
  Türkiye İş Bankası Satranç Ligi’ndeki tek İzmir temsilcisi Aliağa Belediyesi, Ukraynalı grand master İlya Nizik, Gürcistanlı grand master satranççılar Tornike Sanikidze ve Davıt Jojua ile 9 kez Türkiye bayanlar şampiyonu bayan grand master Betül Cemre Yıldız, 20 yaş altı 3 defa Türkiye bayanlar şampiyonu bayan fide master Selen Sop ayrıca Doğa Göksel Cihan ve Ervin Özkan’ı transfer etti. SÖZLEŞME İMZALADILAR Aliağa Belediyesi Spor Kulübü’nde yapılan imza töreninde yeni transferler Betül Cemre Yıldız, Selen Sop, Doğa Göksel Cihan ve Ervin Özkan ile geçtiğimiz yıl da Aliağa Belediyesi forması giyen Sati Emre Güner, Uğur Yaşar, Serkan Soysal, Ozan Cingöz, Ecem Özaltun, […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Smiley-Chess
Satranç Oyna – Küçüklere Smiley Satranç [SWF]http://e-satranc.com/wp-content/oyunlar/smileyschess.swf, 680, 780[/SWF]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 10 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
dragan_baris
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası 11 turluk maratonun ardından tamamlandı. Şampiyona galibi 9.5 puanın sahibi Dragan Solak oldu. 9 puana sahip iki oyuncu Barış Esen ve Alexander Ipatov ikinciliği paylaştı. Şampiyona sonuç listesi incelendiği zaman bir peri masalı yaşanmadığı süpriz bir ismin yer almadığı görülecektir. Şampiyona sırasında zaman zaman süpriz sonuçlar ve puanlar alarak izleyenleride şaşırtan sporcular, sahip oldukları konsanstasyonu son turlara taşıyamadılar. Bireysel anlamda  beklenenin altında ve üstünde performans gösteren sporcular oldu. Şampiyonanın bir diğer şaşırtıcı durumu, sonuç listesinde ilk 10 sırayı alan sporculardan 8’inin lisans ilinin İstanbul olması oldu. Şampiyonaya katılan ve başarılı olan tüm sporcuları tebrik ediyoruz.  
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
ters filler
Umut Sayman Kütüphanesinden; Ters Renkli Filler konusuna örnek oluşturan aynı zamanda Şah-Hint Savunması Fianchetto Varyantını inceleme fırsatı sunan, 1953 yılına ait Samuel Reshevsky – David Bronstein maçı… Haberin devamını okuyarak çalışmayı inceleyebilirsiniz
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
nimzoviç
Umut Sayman’dan “Aran Nimzoviç- Georg Salwe Maç Analizi” … Haberin devamında maçı inceleyebilirsiniz
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
slav
Umut Sayman Açılış Laboratuarından derin sulardaki bir inci daha ;  “Slav’da Vezir Fedalı Varyant” … Haberin devamında çalışmayı inceleyebilirsiniz  
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
umtsayman yeni1
Antrenör Umut Sayman’ın yıllar önce tanıttığı ve birçok İzmirli Satrançseverin tutkusu haline gelmiş bir açılış varyantını bir kezde sitemizden tanıtıyoruz; Ünlü Rus Dergisi 64’de yıllar önce “TÜRK GAMBİTİ” adıyla yayınlanan bu varyantı bizlere  tanıtan Umut Saymana bir kez daha teşekkür ediyoruz… Haberin Devamını okuyarak “Türk Gambiti” inceleyebilirsiniz
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
merkez acilisi
Değerli Antrenör Umut Sayman’dan Açılış İncelemesi ; ” Merkez Açılışı ” … Haberin devamını okuyarak çalışmayı inceleyebilirsiniz…
atak
Umut Sayman Kütüphanesinden; ” Kale Hattında Duble Piyonlar “ … Haberin devamında çalışmayı inceleyebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
iyi fil kötü fil
Antrenör Umut Sayman tarafından hazırlanmış öğretici bir çalışma; “İyi Fil Kötü Fil”… Haberin devamını okuyarak çalışmaya başlayabilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
atak
Umut Sayman Kütüphanesinden ; “Dimyata Pirince Giderken ” Atak Satrançta Dikkat Edilmesi Gerekenler… Haberin devamını okuyarak çalışmayı görebilirsiniz.  
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
yari slav
Umut Sayman Kütüphanesinden ; ” Vezir Gambiti : Yarı Slav Savunması” Haberin devamını okuyarak incelemeye başlayabilirsiniz.  
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
SicNaj9O-O-O
Antrenör Umut Saymandan bir açılış çalışması daha ” Sicilya Açılışı; Najdorf Ana Devam Yolu” Haberin devamından çalışmaya başlayabilirsiniz.  
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
umtsayman yeni1
Usta Antrenör Umut Sayman tarafından hazırlanan ; Sicilya Savunması: Sveshnikov Varyantında Fedalı Yol Haberin devamını okuyarak çalışmaya başlayabilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Acmaz-Anderssen
Değerli Antrenör Umut Sayman tarafından hazırlanan “Açmaz” konusunu incelemek için haberin devamına bakabilirsiniz.  
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
katz_und_maus
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Play Like Tal - Game 1: M. Tal vs H. Hecht
—M. Tal vs H. Hecht— Video İçin Devamını Oku
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Garry Kasparov vs. Magnus Carlsen
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Garry Kasparov - How to play the Najdorf
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Gary Kasparov - How to play najdorf
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Garry Kasparov - How to play the Najdorf Vol.1
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Garry Kasparov on How to play the Queens Gambit
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Cem Yılmaz Küçükler Satranç Şampiyonasında
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası
Türkiye Satranç Federasyonu 2013 Küçükler Satranç Şampiyonasında Cem Yılmaz Fırtınası Türkiye Satranç Federasyonu’nun Küçükler Şampiyonası’na katılan komedyen Cem Yılmaz, satranç konusunda çok kötü olduğunu ve küçük oğlunun birkaç sene içinde onu geçebileceğini söyledi. Sözlerine ’gülmek yok ama’ diye başlayan Cem Yılmaz ise yaptığı esprilerle salondakileri kahkahaya boğdu. Satrançla hep sorunu olduğunu anlatan Yılmaz, şöyle devam etti: “Hangisi şah, hangisi vezir konusunda ilk uyarıyı almışımdır. Şampiyonaya katılan çocukların bu kadar iyi olacağını tahmin etmiyordum. Eğer bu çocuklar bugün bu durumdaysa, yarın ne olurlar? Özgüvenle çok daha iyi başarılar yapabilirler. Bizden yaşça daha gençlerin bizlerden daha iyi olduklarını görmek gibi bir duygu, […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
oguzmetin
2013 Türkiye Şampiyonası 8. turunda Batuhan Dastan ile karşılaşan Oğuz Metin günün süprizlerinden birini yaparak siyahlarla maçı kazanarak puanını 8. tur sonunda  7 yaptı. Haberin devamında maçı izleyebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Magnus Carlsen The Mozart Of Chess
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 27 Ocak 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Oyunun Kuralları              1– Oyuna hangi oyuncunun başlayacağı kura ile tespit edilir. Oyuna başlayan oyuncu beyaz taşları alır. Diğer oyuna geçildiğinde oyuncular renkleri değişirler. 2– Tahtanın sağ köşesine beyaz hane gelmelidir. 3- Tahtanın yanlış koyulduğu fark edilirse oyun bozulur. Yanlış tahta ile kazanılan oyun geçersiz sayılır. 4- Eğer taşlar yanlış hanelere konulmuşsa ya da taşlar eksik olarak konmuşsa beş hamleden önce talep etmek şartı ile oyunu bozarak baştan başlamak mümkündür. Beş hamleden sonra bu hak kaybolur taşlar nasıl koyulmuşsa oyun sonuna kadar aynı vaziyette oynanır. 5- Bir oyuncu bir taşı oynamak üzere tutarsa hatta taşa hafif dokunursa o taşı oynamaya […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 27 Ocak 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
             Satranç oyunu iki kişi tarafından oynanır.Taşlar aşağıda gösterilen sıra ile karşılıklı olarak dizilir. İki ayrı renkte olması gerekli olan taşların özelliklerine göre dizilmek zorunluluğu vardır. Daha önce açıkladığımız gibi kendisine özgü hareketlerle başlayan oyun sıra ile oynanır. Yapılan hamleler ile karşı tarafın taşları eksiltilmeye çalışılır. Oyunda başarılı olabilmek için şah esir alınmalıdır.Şahın bu duruma düşmesi mat olarak adlandırılır. Şah yapan taraf oyunu kazanmış olur. Bir oyuncu yaptığı hamle ile doğrudan doğruya karşı tarafın şahını tehtit edebilir. Böyle bir durumda karşı tarafa tehlike haber verilmelidir, haber vermek amacı ile “şah” denir. Tehtit edilen bir şah üç şekilde muhafaza edilebilir. 1- […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 27 Ocak 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
bretagnolle
Taşlar ve Hareketleri               Satrançta taşların hareketleri birbirine benzemez her taşın kendine özgü bir hareketi vardır. Eğer bir taş hareket edebildiği bir istikamette karşı tarafın taşına rastlarsa o taşı alma hakkı vardır. (bu olaya taşı yemek denir ). Eğer taşı almak oyuncunu işine gelmezse istediği başka bir taşı oynaya bilir. Her alınan taş oyundan çıkarılır ve o kareye taşı oyundan çıkartan oyuncunun taşı konur. Kale: Kale yatay ve düşey ekseninide her haneye hareket ettirilebilir. Kalenin yolu üzerinde kendi taşlarından biri varsa o taş kalenin yolunu keser ve üzerinden atlayamaz, en fazla yolunu kesen taşın bir önündeki haneye kadar ilerletile bilir. […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 27 Ocak 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Satrancin Yararlari
– Kötü alışkanlıklar edinilmesine engel olur. – Planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavratır. -Süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olur, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirir. – Kişiliği ve karekteri olumlu yönde etkiler ve geliştirir. -“Kendine güven” duygusu aşılar ve bunu geliştirir. – Kendi güç ve yeteneklerini daha iyi tanıyarak, bireysel güç ve yetenekleri açığa çıkarmaya ve bireysel doğru kararlar alabilmeye yardımcı olur. – Dikkatini tek konu üzerinde yoğunlaştırabilme alışkanlığı kazandırır. -Diğer ders konularının daha iyi anlaşılıp kavramasına yardımcı olur. Bilimselliği ön plana alarak araştırmalar yapmaya yönlendirir. – Konulara karşı şüpheci yaklaşımı benimsetir, onları ezberci zihniyetten arındırır. – Kişileri […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 27 Ocak 2013

Kitaplardan elde edilen tecrübe, ekseriya kıymetli olmakla beraber, sadece bir öğrenmedir; asıl hayattan edinilen tecrübeler ki hikmet mahiyetini taşır. – Samuel Smiles

0,661 saniyede, 50 sorgu yapıldı.