Okulöncesi Satranç
Satranç oynamayı öğrenmekte olan bir insanı seyrettiyseniz eğer, onun çok kısıtlı yeteneklerle başladığını görürsünüz. İnsan, her satranç taşının hareketine ilişkin temel kuralları bir kez öğrendikten sonra, satranç “oynayabilir”. Ancak yeni oyuncu acemi olduğu için pek iyi değildir. Her bir taş kaybı ya da erken yenilgiyi şaşkınlıkla karşılayarak, “Nasıl da düşünemedim?” ya da “Hay Allah! Bu hamleyi nasıl da göremedim?” gibi ifadeler kullanırlar.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 14 Aralık 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
satranç
Satranç, oyunlar içerisinde insan zekasını en çok zorlayan ve insan zihni için en iyi antreman araçlarından biridir. Sitemiz üzerinde oynayabileceğiniz Chess Challenge Online oyununda takma isim ile kayıt olabilir ve 3 seviyeli zorluk seviyelerinde birini seçerek oynayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta ise, en altta “Continue” butonu aktif olana kadar bekleyip butona basarak oyunu başlatmanız gerektiğidir.
kramnik
Rusya 2013 Dünya Takımlar Şampiyonluğunu ilan etti.. Türkiye’nin uluslararası arenadaki prestiji açısından çok önemli bir turnuva oldu. Birçok elit oyuncununda bu turnuvada boy göstermiş olması türk satranç severlerin ilgisini arttırdı..KRAMNIK VLADIMIR, ARONIAN LEVON,HIKARU NAKAMURA, IVANCHUK VASSILY, GIRI ANISH, KARJAKIN SERGEY, GRISCHUK ALEXANDER ve GATA KAMSKY gibi oyuncuların ülkemizde bulunması genç satrançcılar için de güzel bir motivasyon kaynağı oldu.
Türkiye Satranç Milli Takımı
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 8. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
nakamura
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 7. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
wctc-2013
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 6. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
Capablanca
Capablanca , Dünya şampiyonları arasında en ünlülerinden biridir. Satrancı çoğu kişi tarafından ana dili gibi oynadığı söylenen ve sadece satranç oynamak için bu dünyaya gelmiş olan, büyük şampiyonun bilinen çok fazla videosu yoktur. Aşağıda göreceğiniz videoda Capablanca bir simultane maç gösterisinde.
2014 Dünya Satranç Şampiyonluğu Ünvan Maçı
Magnus Carlsen – Vishy Anand Norveç 2013
ivanchuk
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 5. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
Aronian
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 4. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
nakamura
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 3. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
kramnik
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 2. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
wctc-2013
Dünya Takımlar Şampiyonası, Antalya Kemerde başladı. Türkiye’nin uluslararası arenadaki prestiji açısından çok önemli bir turnuva. Birçok elit oyuncununda bu turnuvada boy gösteriyor olması türk satranç severler için ayrı bir mutluluk.KRAMNIK VLADIMIR, ARONIAN LEVON,HIKARU NAKAMURA, IVANCHUK VASSILY, GIRI ANISH, KARJAKIN SERGEY, GRISCHUK ALEXANDER ve GATA KAMSKY gibi oyuncuların ülkemizde bulunması genç satrançcılar için de güzel bir motivasyon kaynağı olacaktır.
image005
Ünlü 8 Vezir Problemi Sizlerle Satranç bilen bir arkadaşımız tarafından mutlaka sorulmuştur bu soru bizlere “8 Veziri birbirine etki etmeyecek şekilde satranç tahtasına yerleştirebilir misin” . Başlangıçta kolay gibi görünen bu sorunun cevabının aslında hiçte kolay bulunamayacağınızı hemen farkedersiniz. Meşhur Problemi arkadaşlarınızla beraber yada kendi başınıza çözmek isterseniz eğer sitemiz de bulunan ” 8 Vezir Problemi ” oyunu ile sizde şansınızı kolaylıkla deneyebilirsiniz. Mouse hareket ettirerek uygun karelere Vezir yerleştirmeye başlayabilirsiniz. Bakalım 8 Veziri Satranç Tahtasına yerleştirmek sizce kolay mı… 8 Queens of Death
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 28 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Satranç Oyunu
Online web siteleri sayesinde pek çok işimizi çok daha hızlı ve kolay bir şekilde yapabilmekteyiz. Hayatımızın hemen her alanına girerek adeta bizden birisi haline gelen online olarak oyunlar dahi oynanmaktadır. Chess Maniac Satranç oyna oyunu oynayabileceğiniz en güzel oyunlardan birisidir. Satranç oyununda ister yeni olun isterseniz profesyonel olun. Hiç fark etmez. Çünkü sitemizde yer alan bu oyunda oyuna başlamadan önce size “ easy=kolay “ ve “ hard=zor “ seçeneklerini sunmaktadır. Tecrübenize, yeteneğinize ve zekanıza güvendiğiniz seviyeye göre seçim yaparak oynamaya başlayabilirsiniz. Get the CHESS MANIAC widget and many other great free widgets at Widgetbox! Not seeing a widget? (More info)
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 28 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
umut sayman problem
Türk satrancının geçmişine baktığımız zaman, hem yazın alanında hem de satranç oyununa doğrudan katkı anlamında, uluslararası arenada hemen hemen hiç katkımız olmadığı görülmektedir. Ülkemizde satranç denilince üzerine yoğunlaşılan konu genellikle “Sportif Başarı” olmaktadır. Sportif anlamda başarı kazanmak elbette günümüz anlayışına göre önem arz etmektedir. Ancak satranç oyunun kendisine doğrudan katkı sunmak ve oyunun gelişiminde pay sahibi olmakta en az sportif başarı kadar önemli olmalıdır aslında. Uluslararası literatüre baktığımız zaman açılışlar, varyantlar, problemler ve etütler anlamında ülkemizden yok denecek kadar az sayıda kişi karşımıza çıkmaktadır bu alanlara katkı sunanlar. Problem ve Etüt anlamında uluslararası literatüre baktığımız zaman ilk ve neredeyse tek […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 27 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Chessmaster-Magnus_OT_640x480_244x183
Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte artık 3D formatına geçilmiştir. Başta filmler ve oyunlarda olmak üzere hayatımızın çoğu eğlencesi artık 3 boyutlu olarak karşımıza çıkmaktadır. Sitemizde yer alan oyunlardan 3 boyutlu satranç oyna oyunu da bu yeni nesil oyunlardan birisidir. Hepimizin beğenerek ve eğlenerek oynadığı satranç oyununun 3 boyutlu olarak oynandığı harika bir oyundur. Oyunun açılmasından sonra ise oynamak istediğiniz 2 farklı mod arasında seçim yapma olanağı sunuyor. Bu iki farklı seçenekten dilediğinizi seçerek oynamak için üzerine tıklamanız yeterli olacaktır. Ardından açılan ekranda uzay ortamında 3 boyutlu satranç oynama keyfinin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Size beyaz taşların verildiğini ve ilk hamlenin […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 25 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Online Satranç Oyna
Satranç yüzyıllardır oynanan, zeka geliştiren çok önemli bir strateji oyunudur. Eski dönemlerde iyi oyuncularla karşılaşabilmek için insanlar binlerce kilometre yol katetmeleri gerekirdi. Ama şimdi günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte insanlar satranç oynamak için o kadar beklemelerine ve uzak mesafelerine gitmelerine gerek yok. Sitemiz Üzerinden “Online Satranç Oyna” bölümünden hızlı bir şekilde sizin gibi online satranç oynamak isteyen kişilerle karşılaşabilir eğlenceli vakitler geçirirken satranç gücünüzüde arttırabilirsiniz. Free multiplayer games at Geewa.com!
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 25 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Carlsen world chess champion
Ve Şampiyon artık belli. Carlsen Yeni Dünya Şampiyonu Oldu. Ünvan maçının 10. oyunu sonunda Carlsen 6.5 puana ulaşmayı başardı ve “Dünya Şampiyonu” ünvanını kazandı. Ünvan maçının 1. oyunundan itibaren kurguladığı planlamayı iyi bir şekilde uygulayan Carlsen haklı bir galibiyet aldı. Yeni Nesil Carlsen, uzun süre konuşulacak,tartışılacak ve üzerinde durulucak bir ünvan maçı sonunda, genç yaşına rağmen Dünya Şampiyonluğunu kazandı.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 22 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
carlsen champion
Ünvan maçının dokuzuncu oyunu birçok ilginçlikleri beraberinde getirdi ve aslında Perşembenin gelişi Çarşambadan belliydi. Anand dokuzuncu oyunda son kozunu 1-d4 yaparak oynadı ve oyunda tempoyu arttırdıda, ancak şah avına çıkmışken psikolojik faktörler devreye girince çift soru (28-Af1??) ve terk kaçınılmaz oldu. Skor 6-3 oldu ve artık “Carlsen Şampi” diyebiliriz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 21 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Dünya Satranç Şampiyonası Oyun 8
Dünya Satranç Şampiyonluğu Ünvan Maçı 8. Oyun sonunda durum 5-3 oldu. Carlsen elde ettiği üstünlüğü devam ettiriyor.Anand 8. oyunda da oyunun temposunu arttırmaya ve kazanç imkanları yaratmaya çabalamadı. Anand’ın bu oyun tarzı 8. oyunda da Carlsene rahat bir beraberlik kazandırdı ve şampiyonluğa iyiden iyi yaklaştırdı.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 19 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
World Chess Game 7
Dünya Satranç Şampiyonluğu Ünvan Maçı 7. Oyun sonrasında skor 4.5 – 2.5 Carlsen lehine oldu. Carlsen 2 farklı üstünlüğü stresi düşük bir oyun ile korudu ve şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Anand yine 1-e4 oynadı ve Carlsenin 1-…e5 yanıtından sonra oyun yine ispanyol Açılışının Berlin Savunması oldu. Anand artık birşeyleri değiştirmesi gerekir demiştik ama açılışta 5. hamlede ki Fxc6 dışında pek bir değişiklik olmadı ve bu durumda siyahlarla Carlsene rahat bir beraberlik getirdi.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 18 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Mesut Özil Satranç (Chess)
Arsenal’in Türk yıldızının eski öğretmeni, “Mesut satrançta çok başarılıydı. Matematiğe de çok yatkındı. Oyun zekası da bundan geliyor olabilir” dedi. Yıldız oyuncunun ilkokul hocası Christian Krabbe Mesut’u şöyle tarif ediyor. “Okulda bir satranç kulübümüz vardı. Mesut matematik ve satrancı çok seviyordu çünkü bu ikisi çok fazla mantık ve strateji gerektiriyordu. Ben Mesut’un sahada yapacağı ikinci hareketi önceden planlamasını ve diğerlerinden daha önce düşünme yetisini buna bağlıyorum. Belki boş zaman bulduğunda hala satranç oynuyordur.”
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 17 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Magnus Carlsen
Dünya Satranç Şampiyonluğu Ünvan Maçının 6. Oyununda Carlsen’in hipnotik etkisi bir kez daha kendini gösterdi. 6. Oyun bir önceki oyuna benzer şekilde uzun süre eşit devam etti ve hemen hemen tüm yorumcuların berabere biteceğinden emin olduğu oyun sonunda, Carlsen yine aynı şeyi yaptı ve eşit konumu kazandı. Yeni nesil Carlsen karşısında rakipleri, geçmişte “Fischer Humması” olarak adlandırılan ve Ünlü Şampiyon Bobby Fischer’ın rakiplerini saran amansız hastalığa benzer ama etkileri farklı, yeni bir tür hastalığa yada etkiye mi yakalanır oldular. Oyunun uzun süre eşit devam ettiği ve herkesin beraberliğe inandığı bir anda Carlsenin rakipleri “Carlsen Hipnotiğine” yakalanmış bir şekilde yavaş yavaş […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 16 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
carlsen Game 5
Nihayet denge bozuldu. Carlsen Dünya Şampiyonluğu 5. oyununda 3-2 öne geçti. Beklenilen performansların altında geçen ilk oyunlardan sonra 4. oyun da beraberlikle sonuçlanmış olmasına rağmen ” Artık Ceketler Çıkarıldı ” demiştik. Maçın 4. oyununda Kaplan dişini göstermiş ve Carlsen’in bu duruma daha fazla sessiz kalmayacağının sinyallerini verdiğini belirtmiştik. 5. oyun ile birlikte Carlsen 3-2 öne geçti ve yaralı kaplan (Anand) yarın ne tepki verecek şimdiden merak ediliyor.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 15 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Magnus Carlsen
Ve nihayet oyuncular ceketlerini çıkardılar ve satrançseverlerin beklediği heyecan başladı. Dünya Satranç Şampiyonasının 4. oyunu da beraberlikle sonuçlanmasına rağmen izleyicileri ısındıran bir mücadele ortaya çıktı.Görünen o ki Anand önce taraftarların gönlünü kazanmak sonrasında da maçı kazanmak için elinden geleni yapacak.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 13 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Dünya Satranç Şampiyonası Oyun 8
Dünya Satranç Şampiyonası Ünvan Maçı 3. oyunda da sonuç değişmedi ve beraberlikle sonuçlandı. Carlsenin beyazlarla oynadığı ikinci oyundada Reti Açılışını tercih etti. Anand 3. oyunda maç boyunca kendi enerjisini ortaya koymaya çalıştı ancak oyundaki denge bozulmayınca uzayan oyunda sonuç yine beraberlik oldu. Haberin devamında 3. Oyunu inceleyebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 12 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Carlsen anand
Anand süpriz bir şekilde Ünvan maçının 2. oyununa 1.e4 ile başladı. Seyirciler heyecanlı,açık ve keskin bir oyun beklentisine girmiş iken Carlsen yine süpriz şekilde 1…c6 oynayarak Caro Can Savunmasına girdi. Anand, Carlsenin ev hazırlığına düşmemek için sağlam oyunu tercih etti ve yine oyun ortasında oyun beraberlikle sonuçlandı. Dünya Satranç Şampiyonasının 2. Oyununu Haberin Devamında Bulabilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Türkiye Satranç Milli Takımı
Avrupa Takımlar Satranç Şampiyonasında A milli takımımız satranç tarihimizin önemli günlerinden birini yaşattı bizlere. Yok Yok diyebileceğimiz oyunculardan kurulu Rus Milli takımını yenmeyi başardı. Bu gururu yaşatan oyuncularımızı tebrik ediyoruz. Tarihe Bir Kayıt Düşmek Adına Milli Oyuncularımızın Gurur Maçlarını Birlikte Yayınlıyoruz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Dünya Satranç Şampiyonası Oyun 8
        Carlsen Dünya Satranç Şampiyonası birinci oyununda Anandın derin açılış hazırlığından kaçabilmek için Reti açılışı ile oyuna başladı. Ancak Anand 10. … Ab6 hamlesi ile bu varyantında ev hazırlığı içinde olduğunu gösterince, keskinleşen oyunda Carlsen 16 hamle gibi kısa bir süre içinde 3 konum tekrarı ile oyunu beraberliğe getirdi. İlk oyunda taraflar birbirini ölçme şansı buldu, ilerleyen oyunlarda neler olacağını kestirmek gerçekten zor olacak gibi. Not: Ses geçirmeyen camın arkasında bulunan Hintli Polisler maç boyunca çok fazla iyi görüntü vermediler maalesef , orada neden takım elbiseli işinde profesyonel güvenlik elemanları yoktu anlamak güç.   Magnus Carlsen – […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
carlsen champion
Magnus Carlsen , Dünya Satranç Şampiyonluğu Ünvan Maçları için Chennai de Oteline Giriş Yaptı.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Şah-Hint Savunması, Klasik Varyant
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Dünya Satranç Şampiyonası Maçları
Magnus Carlsen ve Anand arasında yapılacak Dünya Satranç  Şampiyonluğu Ünvan Maçlarını takip etmek kolay hale getirildi, çeşitli android uygulamalar ile bulunduğunuz heryerden akıllı telefonlarınız ile maçları, ünvan maçı haberlerini ve puan durumunu takip edebileceğiniz güzel bir uygulama google play uygulama sitesinde ücretsiz olarak dağıtıma açıldı. Sizlerde bu güzel uygulamayı akıllı telefonunuza yükleyerek mekan sınırını tanımadan bu büyük heyecana ortak olabilirsiniz. Dünya üzerindeki bütün satranç severlerin gözü kulağı bu maçlarda iken canlı olarak takip etmenin keyfini sürebilirsiniz. Uygulamayı İndirmek İçin Haberin Devamını Okuyun
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2014 Dünya Satranç Şampiyonluğu Ünvan Maçı
  BÜYÜK BULUŞMA BAŞLIYOR   Fischer – Spassky ve Kasparov – Karpov karşılaşmalarından sonra satranç severlerin büyük bir heyecanla beklediği büyük buluşma gerçekleşiyor. Peki satranç çevrelerinde oluşan bu heyecanın sebebi nedir? Elbetteki yeni jenerasyonun en büyük temsilcisi, dünya satranç tarihinin en yüksek reytingli oyuncusu Magnus Carlsen’in Şampiyon adayı olması Fischer ve Kasparov dönemlerinden sonra en büyük ilgiyi oluşturuyor. Dünya Satranç Şampiyonu Hintli Viswanathan Anand ile dünyada şimdiye kadar elde edilmiş en büyük kuvvet derecesine sahip Norveçli Büyük Usta Magnus Carlsen’i karşı karşıya getirecek 2013 FIDE Dünya Satranç Şampiyonası, Hindistan’ın Chennai kentinde bugün yapılan açılış töreninin ardından 9 Kasım’da oynanacak ilk karşılaşmayla başlıyor. Halen 23 yaşında olan […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Chess-Master 2014
Satranç oynamayı seviyorsanız bu harika oyunu kaçırmayın! Android cihazlarınızda satranç oynamanın zevkine varabileceğiniz muhteşem bir oyun. Satranç, strateji ve oyun taktiğinizi geliştiren popüler bir masa oyunudur. Chess Master 2014, Android platformu için yapılmış oldukça başarılı bir satranç uygulaması. Tüm özellikleri ile tamamen ücretsiz olan bu oyun ile satranç oynamanın keyfini yaşayabilir ve yeteneklerinizi daha da arttırabilirisiniz. Oyun Özellikleri: – Sezgisel kullanıcı arayüzü – Canlı grafikler – Gerçekçi sesler – Farklı satranç tahtaları – 5 farklı zorluk seviyesi – Turnuva modu – Tek cihazda, başka arkadaşınızla oynayabilme – Kaydetme desteği Chess Master 2014 İndir : Buraya Tıklayın Hemen Tıkla ve Satranç […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
katz_und_maus
ÇATAL, ÇİFTE ATAK, ÇİFTE TEHDİT, ÇİFTE VURUŞ AYNI MIDIR? İzmir Varyant Satranç Spor Derneği Başkanı ve Satranç Antrenörü Umut Sayman tarafından kaleme alınan ve Satranç kavramlarının doğru bilinen yanlışlarını açıkladığı güzel bir yazı daha sizlerle. Haberin devamında “ÇATAL, ÇİFTE ATAK, ÇİFTE TEHDİT, ÇİFTE VURUŞ” kavramlarını inceleme fırsatı bulacaksınız.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 6 Ekim 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
izsat1
  2010 yılında sporcu velilerinin katılımıyla kurulan İzsat – İzmir Satranç Dostları Spor Kulübü Derneği 80 kişilik bir turnuva salonunu İzmir satrancına kazandırdı. Üyeleri arasında çok sayıda eski ve yeni ulusal sporcu velisi bulunan, şu anda 60 üyesi bulunan dernek sayısız turnuva ve simültane gösteri etkinliğine imza attı. Yeni turnuva salonunun İzmir satranç ailesine hayırlı olmasını diliyoruz. Dernek Yönetim kurulu: Ahmet Bulut, Fatma Apaydın, Bahadır Ürkmez, Nizam Özen ve Oğuz Cem Akın Kaynak: TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 5 Nisan 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
18_MART_BARIS_KUPASI__2013
Ulusal boyutta Çanakkale Şehidleri anısına 13-17 mart tarihlerinde herkese açık yaş sınırlaması olmayan satranç turnuvası düzenlenecektir. Bu vatan için canlarını seve seve vermiş aziz şehitlerimizin anısına, Bizim için kutsal olan bu beldede en eski savaş oyunu olan satranç turnuvası düzenliyoruz. bu topraklarda hiç bir ayrım olmadan her şehidimiz yan yana yatmaktadır. bugünlerde bu sevgi ve barış atmosferine çok ihtiyacımız olduğunu düşünmekteyim. Bu duyguların tekrar hatırlanması ve hep hafızalarımızda canlı kalması için 13-17 mart tarihleri arasında bu savaşın verildiği yer olan Eceabat ilçesinde Çanakkale Şehitlerinin anısına 18 MART BARIŞ turnuvası düzenliyoruz. Tüm satranç severleri bu barış ve sevgi atmosferi için Eceabat’a […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 2 Mart 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
SicNaj9O-O-O
Oyunun yüklenmesini bekleyin, daha sonra sayfanın sağ alt köşesinden “Play Game” butonuna basarak oyunu başlatabilirsiniz. Bir kullanıcı adı belirleyin ve size gelen maç tekliflerini kabul ederek canlı satrancın keyfini sürün… Chess online powered by Chesshotel.com
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 25 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
X Chess Championships, Episode 4 (The Finale)
  [SWF]http://e-satranc.com/wp-content/oyunlar/sparkchess.swf, 680, 780[/SWF]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 25 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
lisans_onyuz
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünün 9 Mayıs tarihinde yayınladığı genelgeye göre SGM’ye bağlı federasyonlarda  16 yal altı (16 yaş dahil) sporcular artık lisans ve vize ücreti ödemeyecek. Artık 16 yal altı (16 yaş dahil) lisan çıkarmak isteyen veya vize uzatmak isteyen sporcular herhangi bir ücret ödemeden işlemlerini gerçekleştirebilecek.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 24 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Satranç Oyunu
Beynimizin de beslenmeye ihtiyacı var Sinir hücrelerimizin çalışmasını sürdürebilmesi için %75 kan şekeri ve vücudumuzun ihtiyacı olan oksijenin %20’sini yakmak zorundadır. Ne kadar çok düşünürsek, beynimizin beslenmek için ihtiyacı o kadar artar. Bu da daha fazla glikoz yakmak demek. Fazla kilolardan kurtulmak için yapılan egzersizler, koşular hep daha fazla kalori harcamaya yönelik olarak yapılır. Basitçe kalori hesabına bakarsak, markete yürüyüp, alışveriş yapmak dakikada 3 kalori, koşuda 5 kalori kadar enerji harcanırken, kickbox yaparsak 10 kalori harcarız. Sürekli düşünmek gerektiren oyunlarda (Bulmaca, satranç, vb..) ise dakikada 1,5 veya 2 kalori harcarız. Karşılaştırmak gerekirsek genelde en fazla zorlayarak 10 dakika koşabiliriz, bu […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 16 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
PSY - GANGNAM STYLE Chess Parody
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 13 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Satranç Oyunu
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 13 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
X Chess Championships, Episode 4 (The Finale)
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 13 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
X Chess Championships, Episode 3
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 13 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
X Chess Championships, Episode 1
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 13 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
300 Spartans Chess
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 13 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Matrix Chess
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 13 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Okulöncesi Satranç
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 13 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
The Winner (Chess) - Funny Video
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 13 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
cuneyt
Diğer karikatürler için devamını okuyabilirsiniz.   [nggallery id=1]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 12 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası 10.Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
geridonusum
Muğla Belediyesi çocukların geri dönüşüm konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlediği kampanya kapsamında, geri dönüşüme gidebilecek atıkları getiren çocuklara satranç takımı hediye ediyor. Muğla Belediyesi çocukların geri dönüşüm konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlediği kampanya kapsamında, geri dönüşüme gidebilecek atıkları getiren çocuklara satranç takımı hediye ediyor. Muğla Belediyesi Çevre Mühendisi Erdem Şenel, gazetecilere yaptığı açıklamada, düzenlenen kampanya kapsamında büyük poşet ambalaj atığı, 2 litre kızartmalık atık yağ veya 30 adet atık pil toplayan çocuklara satranç takımı hediye ettiklerini söyledi. Bugüne kadar geri dönüşüme gidebilecek atık malzeme getiren 88 çocuğa satranç takımı hediye edildiğini belirten Şenel, kampanyaya çocukların yoğun ilgi gösterdiğini dile getirdi. Erdem Şenel, […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
aliağa
  Türkiye İş Bankası Satranç Ligi’ndeki tek İzmir temsilcisi Aliağa Belediyesi, Ukraynalı grand master İlya Nizik, Gürcistanlı grand master satranççılar Tornike Sanikidze ve Davıt Jojua ile 9 kez Türkiye bayanlar şampiyonu bayan grand master Betül Cemre Yıldız, 20 yaş altı 3 defa Türkiye bayanlar şampiyonu bayan fide master Selen Sop ayrıca Doğa Göksel Cihan ve Ervin Özkan’ı transfer etti. SÖZLEŞME İMZALADILAR Aliağa Belediyesi Spor Kulübü’nde yapılan imza töreninde yeni transferler Betül Cemre Yıldız, Selen Sop, Doğa Göksel Cihan ve Ervin Özkan ile geçtiğimiz yıl da Aliağa Belediyesi forması giyen Sati Emre Güner, Uğur Yaşar, Serkan Soysal, Ozan Cingöz, Ecem Özaltun, […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
görme engelli şampiyon
Van’ın Gevaş ilçesi kırsalında, 15 yıl önceki bir çatışmada gözlerini kaybeden Jandarma uzman çavuş İbrahim Dal, ‘Görme Engelliler Satranç Şampiyonası’nda Türkiye birincisi oldu. Dal, dünyada zihinden oynayan görme engelli ikinci kişi olarak da satranç tarihine geçti. Vali Hüseyin Avni Coş, gazi Dal’ı şampiyonluktan dolayı tebrik ederek, “Gazilerimizle gurur duyuyoruz, daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum.” dedi. Dal, 1998 yılında görev yaptığı Van’ın Gevaş ilçesi kırsalında terörist saldırıda patlayan el bombası sonucu gözlerini, kısmi olarak da işitme duyularını kaybetti. Saldırıda bir bileği kopan, elinin parmakları da zarar gören Dal, uzun süre hastanelerde tedavi gördü. GATA’da tedavi gördüğü sırada öğrendiği satranç Dal’ın […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
izmit
İzmit Belediyesi satranç okullarının sayısını arttırıyor. Belediye tarafından ilki Körfez Mahallesi’inde (42 Evler) açılan satranç okulunun ikincisi de geçtiğimiz aylarda Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde faaliyete geçmişti. Zeka oyunu olarak bilinen satranca olan ilgi üzerine İzmit Belediyesi üçüncü satranç okulunu Belsa B Blok 8.katta hizmete açtı. Salı, Perşembe ve Cumartesi 10.00-19.00 saatleri arasında açık olan satranç okuluna 96 öğrenci gidiyor. Kayıtların devam ettiği satranç okulunun eğitmenliğini Ahmet Rıfat Ersezer yapıyor. Belediye yetkilileri, şimdiye kadar 650 öğrenciye satranç eğitimi verildiğini söylediler. Kaynak: Özgür Kocaeli Gazetesi
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Smiley-Chess
Satranç Oyna – Küçüklere Smiley Satranç [SWF]http://e-satranc.com/wp-content/oyunlar/smileyschess.swf, 680, 780[/SWF]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 10 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
atlar
Çocuklar için eğitici at oyunu... Geçilen her bölümde seviye ve eğlence artmakta... [SWF]http://e-satranc.com/wp-content/oyunlar/atoyunucesitli.swf, 680, 780[/SWF]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 10 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
kombinezon
Umut Sayman Kütüphanesinden; “Kombinezonlar ve Satranç Minyatürleri” … Haberin devamında çalışmayı inceleyebilirsiniz
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
ters filler
Umut Sayman Kütüphanesinden; Ters Renkli Filler konusuna örnek oluşturan aynı zamanda Şah-Hint Savunması Fianchetto Varyantını inceleme fırsatı sunan, 1953 yılına ait Samuel Reshevsky – David Bronstein maçı… Haberin devamını okuyarak çalışmayı inceleyebilirsiniz
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
nimzoviç
Umut Sayman’dan “Aran Nimzoviç- Georg Salwe Maç Analizi” … Haberin devamında maçı inceleyebilirsiniz
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
umtsayman yeni1
Antrenör Umut Sayman’ın yıllar önce tanıttığı ve birçok İzmirli Satrançseverin tutkusu haline gelmiş bir açılış varyantını bir kezde sitemizden tanıtıyoruz; Ünlü Rus Dergisi 64’de yıllar önce “TÜRK GAMBİTİ” adıyla yayınlanan bu varyantı bizlere  tanıtan Umut Saymana bir kez daha teşekkür ediyoruz… Haberin Devamını okuyarak “Türk Gambiti” inceleyebilirsiniz
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
atak
Umut Sayman Kütüphanesinden; ” Kale Hattında Duble Piyonlar “ … Haberin devamında çalışmayı inceleyebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
atak
Umut Sayman Kütüphanesinden ; “Dimyata Pirince Giderken ” Atak Satrançta Dikkat Edilmesi Gerekenler… Haberin devamını okuyarak çalışmayı görebilirsiniz.  
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
yari slav
Umut Sayman Kütüphanesinden ; ” Vezir Gambiti : Yarı Slav Savunması” Haberin devamını okuyarak incelemeye başlayabilirsiniz.  
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
SicNaj9O-O-O
Antrenör Umut Saymandan bir açılış çalışması daha ” Sicilya Açılışı; Najdorf Ana Devam Yolu” Haberin devamından çalışmaya başlayabilirsiniz.  
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
umtsayman yeni1
Usta Antrenör Umut Sayman tarafından hazırlanan ; Sicilya Savunması: Sveshnikov Varyantında Fedalı Yol Haberin devamını okuyarak çalışmaya başlayabilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Acmaz-Anderssen
Değerli Antrenör Umut Sayman tarafından hazırlanan “Açmaz” konusunu incelemek için haberin devamına bakabilirsiniz.  
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
katz_und_maus
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Play Like Tal - Game 1: M. Tal vs H. Hecht
—M. Tal vs H. Hecht— Video İçin Devamını Oku
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Garry Kasparov vs. Magnus Carlsen
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Garry Kasparov - How to play the Najdorf
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Gary Kasparov - How to play najdorf
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Garry Kasparov - How to play the Najdorf Vol.1
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Garry Kasparov on How to play the Queens Gambit
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Oyunun Kuralları              1– Oyuna hangi oyuncunun başlayacağı kura ile tespit edilir. Oyuna başlayan oyuncu beyaz taşları alır. Diğer oyuna geçildiğinde oyuncular renkleri değişirler. 2– Tahtanın sağ köşesine beyaz hane gelmelidir. 3- Tahtanın yanlış koyulduğu fark edilirse oyun bozulur. Yanlış tahta ile kazanılan oyun geçersiz sayılır. 4- Eğer taşlar yanlış hanelere konulmuşsa ya da taşlar eksik olarak konmuşsa beş hamleden önce talep etmek şartı ile oyunu bozarak baştan başlamak mümkündür. Beş hamleden sonra bu hak kaybolur taşlar nasıl koyulmuşsa oyun sonuna kadar aynı vaziyette oynanır. 5- Bir oyuncu bir taşı oynamak üzere tutarsa hatta taşa hafif dokunursa o taşı oynamaya […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 27 Ocak 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
             Satranç oyunu iki kişi tarafından oynanır.Taşlar aşağıda gösterilen sıra ile karşılıklı olarak dizilir. İki ayrı renkte olması gerekli olan taşların özelliklerine göre dizilmek zorunluluğu vardır. Daha önce açıkladığımız gibi kendisine özgü hareketlerle başlayan oyun sıra ile oynanır. Yapılan hamleler ile karşı tarafın taşları eksiltilmeye çalışılır. Oyunda başarılı olabilmek için şah esir alınmalıdır.Şahın bu duruma düşmesi mat olarak adlandırılır. Şah yapan taraf oyunu kazanmış olur. Bir oyuncu yaptığı hamle ile doğrudan doğruya karşı tarafın şahını tehtit edebilir. Böyle bir durumda karşı tarafa tehlike haber verilmelidir, haber vermek amacı ile “şah” denir. Tehtit edilen bir şah üç şekilde muhafaza edilebilir. 1- […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 27 Ocak 2013

İnsan düşünmek, inanmak daha da önemlisi sevmek için dünyaya gelmiştir. – J.J. Ronsein

0,742 saniyede, 52 sorgu yapıldı.