kramnik
Rusya 2013 Dünya Takımlar Şampiyonluğunu ilan etti.. Türkiye’nin uluslararası arenadaki prestiji açısından çok önemli bir turnuva oldu. Birçok elit oyuncununda bu turnuvada boy göstermiş olması türk satranç severlerin ilgisini arttırdı..KRAMNIK VLADIMIR, ARONIAN LEVON,HIKARU NAKAMURA, IVANCHUK VASSILY, GIRI ANISH, KARJAKIN SERGEY, GRISCHUK ALEXANDER ve GATA KAMSKY gibi oyuncuların ülkemizde bulunması genç satrançcılar için de güzel bir motivasyon kaynağı oldu.
Türkiye Satranç Milli Takımı
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 8. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
nakamura
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 7. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
wctc-2013
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 6. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
Capablanca
Capablanca , Dünya şampiyonları arasında en ünlülerinden biridir. Satrancı çoğu kişi tarafından ana dili gibi oynadığı söylenen ve sadece satranç oynamak için bu dünyaya gelmiş olan, büyük şampiyonun bilinen çok fazla videosu yoktur. Aşağıda göreceğiniz videoda Capablanca bir simultane maç gösterisinde.
2014 Dünya Satranç Şampiyonluğu Ünvan Maçı
Magnus Carlsen – Vishy Anand Norveç 2013
ivanchuk
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 5. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
Aronian
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 4. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
nakamura
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 3. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
kramnik
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 2. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
wctc-2013
Dünya Takımlar Şampiyonası, Antalya Kemerde başladı. Türkiye’nin uluslararası arenadaki prestiji açısından çok önemli bir turnuva. Birçok elit oyuncununda bu turnuvada boy gösteriyor olması türk satranç severler için ayrı bir mutluluk.KRAMNIK VLADIMIR, ARONIAN LEVON,HIKARU NAKAMURA, IVANCHUK VASSILY, GIRI ANISH, KARJAKIN SERGEY, GRISCHUK ALEXANDER ve GATA KAMSKY gibi oyuncuların ülkemizde bulunması genç satrançcılar için de güzel bir motivasyon kaynağı olacaktır.
umut sayman problem
Türk satrancının geçmişine baktığımız zaman, hem yazın alanında hem de satranç oyununa doğrudan katkı anlamında, uluslararası arenada hemen hemen hiç katkımız olmadığı görülmektedir. Ülkemizde satranç denilince üzerine yoğunlaşılan konu genellikle “Sportif Başarı” olmaktadır. Sportif anlamda başarı kazanmak elbette günümüz anlayışına göre önem arz etmektedir. Ancak satranç oyunun kendisine doğrudan katkı sunmak ve oyunun gelişiminde pay sahibi olmakta en az sportif başarı kadar önemli olmalıdır aslında. Uluslararası literatüre baktığımız zaman açılışlar, varyantlar, problemler ve etütler anlamında ülkemizden yok denecek kadar az sayıda kişi karşımıza çıkmaktadır bu alanlara katkı sunanlar. Problem ve Etüt anlamında uluslararası literatüre baktığımız zaman ilk ve neredeyse tek […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 27 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Carlsen world chess champion
Ve Şampiyon artık belli. Carlsen Yeni Dünya Şampiyonu Oldu. Ünvan maçının 10. oyunu sonunda Carlsen 6.5 puana ulaşmayı başardı ve “Dünya Şampiyonu” ünvanını kazandı. Ünvan maçının 1. oyunundan itibaren kurguladığı planlamayı iyi bir şekilde uygulayan Carlsen haklı bir galibiyet aldı. Yeni Nesil Carlsen, uzun süre konuşulacak,tartışılacak ve üzerinde durulucak bir ünvan maçı sonunda, genç yaşına rağmen Dünya Şampiyonluğunu kazandı.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 22 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
carlsen champion
Ünvan maçının dokuzuncu oyunu birçok ilginçlikleri beraberinde getirdi ve aslında Perşembenin gelişi Çarşambadan belliydi. Anand dokuzuncu oyunda son kozunu 1-d4 yaparak oynadı ve oyunda tempoyu arttırdıda, ancak şah avına çıkmışken psikolojik faktörler devreye girince çift soru (28-Af1??) ve terk kaçınılmaz oldu. Skor 6-3 oldu ve artık “Carlsen Şampi” diyebiliriz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 21 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Dünya Satranç Şampiyonası Oyun 8
Dünya Satranç Şampiyonluğu Ünvan Maçı 8. Oyun sonunda durum 5-3 oldu. Carlsen elde ettiği üstünlüğü devam ettiriyor.Anand 8. oyunda da oyunun temposunu arttırmaya ve kazanç imkanları yaratmaya çabalamadı. Anand’ın bu oyun tarzı 8. oyunda da Carlsene rahat bir beraberlik kazandırdı ve şampiyonluğa iyiden iyi yaklaştırdı.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 19 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
World Chess Game 7
Dünya Satranç Şampiyonluğu Ünvan Maçı 7. Oyun sonrasında skor 4.5 – 2.5 Carlsen lehine oldu. Carlsen 2 farklı üstünlüğü stresi düşük bir oyun ile korudu ve şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Anand yine 1-e4 oynadı ve Carlsenin 1-…e5 yanıtından sonra oyun yine ispanyol Açılışının Berlin Savunması oldu. Anand artık birşeyleri değiştirmesi gerekir demiştik ama açılışta 5. hamlede ki Fxc6 dışında pek bir değişiklik olmadı ve bu durumda siyahlarla Carlsene rahat bir beraberlik getirdi.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 18 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Mesut Özil Satranç (Chess)
Arsenal’in Türk yıldızının eski öğretmeni, “Mesut satrançta çok başarılıydı. Matematiğe de çok yatkındı. Oyun zekası da bundan geliyor olabilir” dedi. Yıldız oyuncunun ilkokul hocası Christian Krabbe Mesut’u şöyle tarif ediyor. “Okulda bir satranç kulübümüz vardı. Mesut matematik ve satrancı çok seviyordu çünkü bu ikisi çok fazla mantık ve strateji gerektiriyordu. Ben Mesut’un sahada yapacağı ikinci hareketi önceden planlamasını ve diğerlerinden daha önce düşünme yetisini buna bağlıyorum. Belki boş zaman bulduğunda hala satranç oynuyordur.”
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 17 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Magnus Carlsen
Dünya Satranç Şampiyonluğu Ünvan Maçının 6. Oyununda Carlsen’in hipnotik etkisi bir kez daha kendini gösterdi. 6. Oyun bir önceki oyuna benzer şekilde uzun süre eşit devam etti ve hemen hemen tüm yorumcuların berabere biteceğinden emin olduğu oyun sonunda, Carlsen yine aynı şeyi yaptı ve eşit konumu kazandı. Yeni nesil Carlsen karşısında rakipleri, geçmişte “Fischer Humması” olarak adlandırılan ve Ünlü Şampiyon Bobby Fischer’ın rakiplerini saran amansız hastalığa benzer ama etkileri farklı, yeni bir tür hastalığa yada etkiye mi yakalanır oldular. Oyunun uzun süre eşit devam ettiği ve herkesin beraberliğe inandığı bir anda Carlsenin rakipleri “Carlsen Hipnotiğine” yakalanmış bir şekilde yavaş yavaş […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 16 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
carlsen Game 5
Nihayet denge bozuldu. Carlsen Dünya Şampiyonluğu 5. oyununda 3-2 öne geçti. Beklenilen performansların altında geçen ilk oyunlardan sonra 4. oyun da beraberlikle sonuçlanmış olmasına rağmen ” Artık Ceketler Çıkarıldı ” demiştik. Maçın 4. oyununda Kaplan dişini göstermiş ve Carlsen’in bu duruma daha fazla sessiz kalmayacağının sinyallerini verdiğini belirtmiştik. 5. oyun ile birlikte Carlsen 3-2 öne geçti ve yaralı kaplan (Anand) yarın ne tepki verecek şimdiden merak ediliyor.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 15 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Magnus Carlsen
Ve nihayet oyuncular ceketlerini çıkardılar ve satrançseverlerin beklediği heyecan başladı. Dünya Satranç Şampiyonasının 4. oyunu da beraberlikle sonuçlanmasına rağmen izleyicileri ısındıran bir mücadele ortaya çıktı.Görünen o ki Anand önce taraftarların gönlünü kazanmak sonrasında da maçı kazanmak için elinden geleni yapacak.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 13 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Dünya Satranç Şampiyonası Oyun 8
Dünya Satranç Şampiyonası Ünvan Maçı 3. oyunda da sonuç değişmedi ve beraberlikle sonuçlandı. Carlsenin beyazlarla oynadığı ikinci oyundada Reti Açılışını tercih etti. Anand 3. oyunda maç boyunca kendi enerjisini ortaya koymaya çalıştı ancak oyundaki denge bozulmayınca uzayan oyunda sonuç yine beraberlik oldu. Haberin devamında 3. Oyunu inceleyebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 12 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Carlsen anand
Anand süpriz bir şekilde Ünvan maçının 2. oyununa 1.e4 ile başladı. Seyirciler heyecanlı,açık ve keskin bir oyun beklentisine girmiş iken Carlsen yine süpriz şekilde 1…c6 oynayarak Caro Can Savunmasına girdi. Anand, Carlsenin ev hazırlığına düşmemek için sağlam oyunu tercih etti ve yine oyun ortasında oyun beraberlikle sonuçlandı. Dünya Satranç Şampiyonasının 2. Oyununu Haberin Devamında Bulabilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Türkiye Satranç Milli Takımı
Avrupa Takımlar Satranç Şampiyonasında A milli takımımız satranç tarihimizin önemli günlerinden birini yaşattı bizlere. Yok Yok diyebileceğimiz oyunculardan kurulu Rus Milli takımını yenmeyi başardı. Bu gururu yaşatan oyuncularımızı tebrik ediyoruz. Tarihe Bir Kayıt Düşmek Adına Milli Oyuncularımızın Gurur Maçlarını Birlikte Yayınlıyoruz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Dünya Satranç Şampiyonası Oyun 8
        Carlsen Dünya Satranç Şampiyonası birinci oyununda Anandın derin açılış hazırlığından kaçabilmek için Reti açılışı ile oyuna başladı. Ancak Anand 10. … Ab6 hamlesi ile bu varyantında ev hazırlığı içinde olduğunu gösterince, keskinleşen oyunda Carlsen 16 hamle gibi kısa bir süre içinde 3 konum tekrarı ile oyunu beraberliğe getirdi. İlk oyunda taraflar birbirini ölçme şansı buldu, ilerleyen oyunlarda neler olacağını kestirmek gerçekten zor olacak gibi. Not: Ses geçirmeyen camın arkasında bulunan Hintli Polisler maç boyunca çok fazla iyi görüntü vermediler maalesef , orada neden takım elbiseli işinde profesyonel güvenlik elemanları yoktu anlamak güç.   Magnus Carlsen – […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
carlsen champion
Magnus Carlsen , Dünya Satranç Şampiyonluğu Ünvan Maçları için Chennai de Oteline Giriş Yaptı.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Şah-Hint Savunması, Klasik Varyant
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Dünya Satranç Şampiyonası Maçları
Magnus Carlsen ve Anand arasında yapılacak Dünya Satranç  Şampiyonluğu Ünvan Maçlarını takip etmek kolay hale getirildi, çeşitli android uygulamalar ile bulunduğunuz heryerden akıllı telefonlarınız ile maçları, ünvan maçı haberlerini ve puan durumunu takip edebileceğiniz güzel bir uygulama google play uygulama sitesinde ücretsiz olarak dağıtıma açıldı. Sizlerde bu güzel uygulamayı akıllı telefonunuza yükleyerek mekan sınırını tanımadan bu büyük heyecana ortak olabilirsiniz. Dünya üzerindeki bütün satranç severlerin gözü kulağı bu maçlarda iken canlı olarak takip etmenin keyfini sürebilirsiniz. Uygulamayı İndirmek İçin Haberin Devamını Okuyun
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2014 Dünya Satranç Şampiyonluğu Ünvan Maçı
  BÜYÜK BULUŞMA BAŞLIYOR   Fischer – Spassky ve Kasparov – Karpov karşılaşmalarından sonra satranç severlerin büyük bir heyecanla beklediği büyük buluşma gerçekleşiyor. Peki satranç çevrelerinde oluşan bu heyecanın sebebi nedir? Elbetteki yeni jenerasyonun en büyük temsilcisi, dünya satranç tarihinin en yüksek reytingli oyuncusu Magnus Carlsen’in Şampiyon adayı olması Fischer ve Kasparov dönemlerinden sonra en büyük ilgiyi oluşturuyor. Dünya Satranç Şampiyonu Hintli Viswanathan Anand ile dünyada şimdiye kadar elde edilmiş en büyük kuvvet derecesine sahip Norveçli Büyük Usta Magnus Carlsen’i karşı karşıya getirecek 2013 FIDE Dünya Satranç Şampiyonası, Hindistan’ın Chennai kentinde bugün yapılan açılış töreninin ardından 9 Kasım’da oynanacak ilk karşılaşmayla başlıyor. Halen 23 yaşında olan […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Chess-Master 2014
Satranç oynamayı seviyorsanız bu harika oyunu kaçırmayın! Android cihazlarınızda satranç oynamanın zevkine varabileceğiniz muhteşem bir oyun. Satranç, strateji ve oyun taktiğinizi geliştiren popüler bir masa oyunudur. Chess Master 2014, Android platformu için yapılmış oldukça başarılı bir satranç uygulaması. Tüm özellikleri ile tamamen ücretsiz olan bu oyun ile satranç oynamanın keyfini yaşayabilir ve yeteneklerinizi daha da arttırabilirisiniz. Oyun Özellikleri: – Sezgisel kullanıcı arayüzü – Canlı grafikler – Gerçekçi sesler – Farklı satranç tahtaları – 5 farklı zorluk seviyesi – Turnuva modu – Tek cihazda, başka arkadaşınızla oynayabilme – Kaydetme desteği Chess Master 2014 İndir : Buraya Tıklayın Hemen Tıkla ve Satranç […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
okullar arası
Herhangi bir sosyal güvenlik kurumunun sağlık yardımından faydalanmayan amatör sporcuIar ile hakemlerin sağlık giderlerinin karşılanabilmesine yönelik olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasmda imzalanan protokole göre sağlık güvencesi olmayan lisanslı ve yıllık vize onayı olan amatör sporcuların ve hakemlerin muayene, tedavi gibi sağlık giderleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri tarafından karşılanacaktır. Konu ile ilgili protokol ve protokolün uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar haberin devamında bulunmaktadır. İlgililere önemle duyurulur.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 6 Ekim 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Satranç Oyunu
Beynimizin de beslenmeye ihtiyacı var Sinir hücrelerimizin çalışmasını sürdürebilmesi için %75 kan şekeri ve vücudumuzun ihtiyacı olan oksijenin %20’sini yakmak zorundadır. Ne kadar çok düşünürsek, beynimizin beslenmek için ihtiyacı o kadar artar. Bu da daha fazla glikoz yakmak demek. Fazla kilolardan kurtulmak için yapılan egzersizler, koşular hep daha fazla kalori harcamaya yönelik olarak yapılır. Basitçe kalori hesabına bakarsak, markete yürüyüp, alışveriş yapmak dakikada 3 kalori, koşuda 5 kalori kadar enerji harcanırken, kickbox yaparsak 10 kalori harcarız. Sürekli düşünmek gerektiren oyunlarda (Bulmaca, satranç, vb..) ise dakikada 1,5 veya 2 kalori harcarız. Karşılaştırmak gerekirsek genelde en fazla zorlayarak 10 dakika koşabiliriz, bu […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 16 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
cuneyt
Diğer karikatürler için devamını okuyabilirsiniz.   [nggallery id=1]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 12 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası 10.Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
geridonusum
Muğla Belediyesi çocukların geri dönüşüm konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlediği kampanya kapsamında, geri dönüşüme gidebilecek atıkları getiren çocuklara satranç takımı hediye ediyor. Muğla Belediyesi çocukların geri dönüşüm konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlediği kampanya kapsamında, geri dönüşüme gidebilecek atıkları getiren çocuklara satranç takımı hediye ediyor. Muğla Belediyesi Çevre Mühendisi Erdem Şenel, gazetecilere yaptığı açıklamada, düzenlenen kampanya kapsamında büyük poşet ambalaj atığı, 2 litre kızartmalık atık yağ veya 30 adet atık pil toplayan çocuklara satranç takımı hediye ettiklerini söyledi. Bugüne kadar geri dönüşüme gidebilecek atık malzeme getiren 88 çocuğa satranç takımı hediye edildiğini belirten Şenel, kampanyaya çocukların yoğun ilgi gösterdiğini dile getirdi. Erdem Şenel, […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
görme engelli şampiyon
Van’ın Gevaş ilçesi kırsalında, 15 yıl önceki bir çatışmada gözlerini kaybeden Jandarma uzman çavuş İbrahim Dal, ‘Görme Engelliler Satranç Şampiyonası’nda Türkiye birincisi oldu. Dal, dünyada zihinden oynayan görme engelli ikinci kişi olarak da satranç tarihine geçti. Vali Hüseyin Avni Coş, gazi Dal’ı şampiyonluktan dolayı tebrik ederek, “Gazilerimizle gurur duyuyoruz, daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum.” dedi. Dal, 1998 yılında görev yaptığı Van’ın Gevaş ilçesi kırsalında terörist saldırıda patlayan el bombası sonucu gözlerini, kısmi olarak da işitme duyularını kaybetti. Saldırıda bir bileği kopan, elinin parmakları da zarar gören Dal, uzun süre hastanelerde tedavi gördü. GATA’da tedavi gördüğü sırada öğrendiği satranç Dal’ın […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
izmit
İzmit Belediyesi satranç okullarının sayısını arttırıyor. Belediye tarafından ilki Körfez Mahallesi’inde (42 Evler) açılan satranç okulunun ikincisi de geçtiğimiz aylarda Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde faaliyete geçmişti. Zeka oyunu olarak bilinen satranca olan ilgi üzerine İzmit Belediyesi üçüncü satranç okulunu Belsa B Blok 8.katta hizmete açtı. Salı, Perşembe ve Cumartesi 10.00-19.00 saatleri arasında açık olan satranç okuluna 96 öğrenci gidiyor. Kayıtların devam ettiği satranç okulunun eğitmenliğini Ahmet Rıfat Ersezer yapıyor. Belediye yetkilileri, şimdiye kadar 650 öğrenciye satranç eğitimi verildiğini söylediler. Kaynak: Özgür Kocaeli Gazetesi
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Smiley-Chess
Satranç Oyna – Küçüklere Smiley Satranç [SWF]http://e-satranc.com/wp-content/oyunlar/smileyschess.swf, 680, 780[/SWF]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 10 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
atlar
Çocuklar için eğitici at oyunu... Geçilen her bölümde seviye ve eğlence artmakta... [SWF]http://e-satranc.com/wp-content/oyunlar/atoyunucesitli.swf, 680, 780[/SWF]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 10 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
dragan_baris
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası 11 turluk maratonun ardından tamamlandı. Şampiyona galibi 9.5 puanın sahibi Dragan Solak oldu. 9 puana sahip iki oyuncu Barış Esen ve Alexander Ipatov ikinciliği paylaştı. Şampiyona sonuç listesi incelendiği zaman bir peri masalı yaşanmadığı süpriz bir ismin yer almadığı görülecektir. Şampiyona sırasında zaman zaman süpriz sonuçlar ve puanlar alarak izleyenleride şaşırtan sporcular, sahip oldukları konsanstasyonu son turlara taşıyamadılar. Bireysel anlamda  beklenenin altında ve üstünde performans gösteren sporcular oldu. Şampiyonanın bir diğer şaşırtıcı durumu, sonuç listesinde ilk 10 sırayı alan sporculardan 8’inin lisans ilinin İstanbul olması oldu. Şampiyonaya katılan ve başarılı olan tüm sporcuları tebrik ediyoruz.  
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Serkan Soysal
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Cemil Can Ali Marandi
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Melih Yurtseven
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Şampiyona Başhakemi Fuat Ergür
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Alexander Ipatov
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Deniz Seyhanoğlu
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Kıvanç Haznedaroğlu
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Kadir Okur
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Vahap Şanal
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Cem Kaan Gökerkan
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Can Ertan
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Onur Kınsız
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Batuhan Daştan
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Umut Atakişi
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Çağla Nehir Subaşı
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Oğuz Metin
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Emre Can
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Barış Güven
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Betül Cemre Yıldız
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Mustafa Yelken
Kaynak: TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Ali Ekber Doğan
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Barış Esen
Kaynak: TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Mert Yılmaz Yerli - Barış Esen
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Recep Köksal
Kaynak: TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Dragan Solak
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
oguzmetin
2013 Türkiye Şampiyonası 8. turunda Batuhan Dastan ile karşılaşan Oğuz Metin günün süprizlerinden birini yaparak siyahlarla maçı kazanarak puanını 8. tur sonunda  7 yaptı. Haberin devamında maçı izleyebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
             Satranç oyunu iki kişi tarafından oynanır.Taşlar aşağıda gösterilen sıra ile karşılıklı olarak dizilir. İki ayrı renkte olması gerekli olan taşların özelliklerine göre dizilmek zorunluluğu vardır. Daha önce açıkladığımız gibi kendisine özgü hareketlerle başlayan oyun sıra ile oynanır. Yapılan hamleler ile karşı tarafın taşları eksiltilmeye çalışılır. Oyunda başarılı olabilmek için şah esir alınmalıdır.Şahın bu duruma düşmesi mat olarak adlandırılır. Şah yapan taraf oyunu kazanmış olur. Bir oyuncu yaptığı hamle ile doğrudan doğruya karşı tarafın şahını tehtit edebilir. Böyle bir durumda karşı tarafa tehlike haber verilmelidir, haber vermek amacı ile “şah” denir. Tehtit edilen bir şah üç şekilde muhafaza edilebilir. 1- […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 27 Ocak 2013

Erişmek istedikleri bir hedefi olmayanlar, çalışmaktan da zevk almazlar. – E. Raux

0,655 saniyede, 51 sorgu yapıldı.