16 Yaşaltı Satranç Olimpiyatı
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 42. Dünya Satranç Olimpiyatı’nda 176 ülke arasında 6. olarak tarihi bir zafere imza atan Türkiye’ye Bakü’den bir sevindirici haber daha geldi. Dünya Satranç Federasyonu’nun (FIDE) Bakü’de düzenlediği genel kurulda oybirliği ile 2018 Dünya Gençler Şampiyonası’nın ve Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı’nın Türkiye’de düzenlenmesi kararı alındı. Kaynak : Eurosport
Dünya Satranç Şampiyonası
Anand’ın ciddi ev hazırlıklarına karşı Carlsen, oyunların genelinde kendi stratejisini uygulama çabası büyük oranda karşılığını verdi ve 8. oyun sonunda skor üstünlüğünü korumaya devam ediyor. 6. Oyunda ciddi kazanç şanslarını elinden kaçırdıktan sonra oyunu kaybedip yakaladığı ivmeyi yitiren Anand skoru dengelemeyide henüz sağlayamadı. Kısalan maçta Anand artık yeni riskler almak zorunda kalacak. Bu riskler Anand için yeni bir geri dönüşmü sağlayacak yoksa Carlsenin şampiyonluğunu koruma yolunda avantajını arttırmaya mı yarayacak. Bekleyip göreceğiz..
yazışmalı satranç
Türkiye Yazışmalı Satranç Şampiyonası eleme grupları için kayıtlar alınmaya başlandı. Organizasyona katılım bedeli 30 tl. Başvuru tarihleri 01 Kasım- 30 Kasım 2014. Grupların başlangıç tarihi ise 29 Aralık 2014 olarak belirlendi.
2014 Türkiye Satranç Şampiyonu Kim Olacak
2014 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası 22-29 Haziran 2014 tarihleri arasında Konya’da düzenleniyor. İl Yöre Yarışmaları sonucunda Finallere katılma hakkı kazanan takımlar hazırlıklarını tamamladı. Kulüpler Şampiyonası 9 tur üzerinden oynanacak ve final sıralamasına göre ilk 6’da kendine yer bulan takımlar bir üst lige çıkma şansı elde edecek. İlk 16’ya girmeye başarabilen takımlarda gelecek yıl doğrudan finallere katılma hakkı elde edebilecek. Kulüpler Şampiyonası Resmi Siteye Buraya Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.
Umut Sayman
İzmir Varyant Satranç Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Umut Sayman tarafından hazırlanan bir kurgu matı daha uluslararası arenada kendine yer buldu. Ünlü satranç kurgu sitesi ChessStar’da mükemmel novotny tarzında bir kurgu matı yayınlanan Umut Sayman, Satranç Kurguculuğu alanında Türkiyenin adını duyurmaya devam ediyor. Kurguyu sitede görmek için buraya tıklayın Kurgunun cevabını görmek için buraya tıklayın
Umut Kaan Sayman Problem
İzmir Varyant Satranç Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Umut Sayman, Satranç Kurguculuğu alanında Dünya basınında ve ünlü etüt ve problem dergilerinde yer almaya devam ediyor. Bulgarların ünlü kurgu sitesi KobulChess’te 2013 FIDE World Cup Şampiyonu olan Dünya Şampiyonu Kenan Velikhanov ile birlikte hazırlamış olduğu bir yardımlı mat kurgusu yayınlandı.
Umut Sayman EG
Dünyanın önemli etüt dergilerinden biri olan “EG” dergisi geçtiğimiz günlerde Umut Kaan Sayman’ın bir etütünü yayınladı. 1978 yılına ait bir Bilim Teknik dergisinde Sadullah Öktem tarafından “Loman hamlesi” olarak bilinen bir şema yayınlandı. Umut Kaan Sayman tarafından bu şema kullanılarak geliştirilen Etüt kayda değer başarısını EG dergisinde yayınlanarak ispatladı.
Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası
2014 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası tamamlandı. Küçük satranç oyuncuları, Türkiye Satrancının geleceği adına umut verdiler. Bunun yanısıra oyuncular bireysel gelişimleri adına nitelikli bir tecrübe edinmiş oldular.
2014 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası
2014 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası tüm hızıyla devam etmekte. Antrenörler günün sonunda,sporcuları ile birlikte o günün maçlarını analiz etmekte ve ertesi güne hazırlık yapmakta. Hemen hemen her köşede bu analiz çalışmalarını görmek mümkün. 29 Ocak tarihine tek tur konulması yorulan sporcular için güzel bir dinlenme zamanı verdi. Bu boş vakitlerde potada olan oyuncular analizler ile çalışmalar yaparken, bir çok oyuncu da otel imkanlarının tadını çıkardı.
Küçükler Satranç Şampiyonası
2014 Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası başladı. İlk gün; açılış konuşmaları , velilerin tatlı heyecanı ve küçük sporcuların ilk hamleleri ile geçildi.
satranç problemi
Satranç sporunun en zor ve faydalı dallarından biri hiç şüphesiz, satranç kurgularının çözümüdür. Satranç kurgularını düzenli bir şekilde çözmenin derslere ve zihinsel faaliyetlere olumlu etkileri olduğu gibi aynı zamanda Alzheimer, bunama gibi hastalıklara karşıda koruyucu etkisi vardır. Ancak bu dalla ilgili ülkemizde geçtiğimiz günlere kadar herhangi bir faaliyet yoktu. Son zamanlarda VAR-SAT başkanı Umut Sayman’ın yoğun kişisel gayretleri sonrasında satranç hayatımıza yeni renk katıldı. Ülkemizde çözücülük dalındaki ilk organizasyon olan ve Dünya satranç kompozitörleri federasyonu tarafından hazırlanan 10th International Solving Contest (10.Uluslararası Çözme Müsabakası) 26 Ocak saat : 11.00-19.00 saatleri arasında İzmir Atatürk Lisesinde yapılacaktır.
Okulöncesi Satranç
Satranç oynamayı öğrenmekte olan bir insanı seyrettiyseniz eğer, onun çok kısıtlı yeteneklerle başladığını görürsünüz. İnsan, her satranç taşının hareketine ilişkin temel kuralları bir kez öğrendikten sonra, satranç “oynayabilir”. Ancak yeni oyuncu acemi olduğu için pek iyi değildir. Her bir taş kaybı ya da erken yenilgiyi şaşkınlıkla karşılayarak, “Nasıl da düşünemedim?” ya da “Hay Allah! Bu hamleyi nasıl da göremedim?” gibi ifadeler kullanırlar.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 14 Aralık 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
satranç
Satranç, oyunlar içerisinde insan zekasını en çok zorlayan ve insan zihni için en iyi antreman araçlarından biridir. Sitemiz üzerinde oynayabileceğiniz Chess Challenge Online oyununda takma isim ile kayıt olabilir ve 3 seviyeli zorluk seviyelerinde birini seçerek oynayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta ise, en altta “Continue” butonu aktif olana kadar bekleyip butona basarak oyunu başlatmanız gerektiğidir.
kramnik
Rusya 2013 Dünya Takımlar Şampiyonluğunu ilan etti.. Türkiye’nin uluslararası arenadaki prestiji açısından çok önemli bir turnuva oldu. Birçok elit oyuncununda bu turnuvada boy göstermiş olması türk satranç severlerin ilgisini arttırdı..KRAMNIK VLADIMIR, ARONIAN LEVON,HIKARU NAKAMURA, IVANCHUK VASSILY, GIRI ANISH, KARJAKIN SERGEY, GRISCHUK ALEXANDER ve GATA KAMSKY gibi oyuncuların ülkemizde bulunması genç satrançcılar için de güzel bir motivasyon kaynağı oldu.
Türkiye Satranç Milli Takımı
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 8. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
nakamura
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 7. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
wctc-2013
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 6. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
Capablanca
Capablanca , Dünya şampiyonları arasında en ünlülerinden biridir. Satrancı çoğu kişi tarafından ana dili gibi oynadığı söylenen ve sadece satranç oynamak için bu dünyaya gelmiş olan, büyük şampiyonun bilinen çok fazla videosu yoktur. Aşağıda göreceğiniz videoda Capablanca bir simultane maç gösterisinde.
2014 Dünya Satranç Şampiyonluğu Ünvan Maçı
Magnus Carlsen – Vishy Anand Norveç 2013
ivanchuk
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 5. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
Aronian
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 4. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
nakamura
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 3. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
kramnik
Dünya Takımlar Satranç Şampiyonası 2. Tur maçların tamamını sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.
wctc-2013
Dünya Takımlar Şampiyonası, Antalya Kemerde başladı. Türkiye’nin uluslararası arenadaki prestiji açısından çok önemli bir turnuva. Birçok elit oyuncununda bu turnuvada boy gösteriyor olması türk satranç severler için ayrı bir mutluluk.KRAMNIK VLADIMIR, ARONIAN LEVON,HIKARU NAKAMURA, IVANCHUK VASSILY, GIRI ANISH, KARJAKIN SERGEY, GRISCHUK ALEXANDER ve GATA KAMSKY gibi oyuncuların ülkemizde bulunması genç satrançcılar için de güzel bir motivasyon kaynağı olacaktır.
image005
Ünlü 8 Vezir Problemi Sizlerle Satranç bilen bir arkadaşımız tarafından mutlaka sorulmuştur bu soru bizlere “8 Veziri birbirine etki etmeyecek şekilde satranç tahtasına yerleştirebilir misin” . Başlangıçta kolay gibi görünen bu sorunun cevabının aslında hiçte kolay bulunamayacağınızı hemen farkedersiniz. Meşhur Problemi arkadaşlarınızla beraber yada kendi başınıza çözmek isterseniz eğer sitemiz de bulunan ” 8 Vezir Problemi ” oyunu ile sizde şansınızı kolaylıkla deneyebilirsiniz. Mouse hareket ettirerek uygun karelere Vezir yerleştirmeye başlayabilirsiniz. Bakalım 8 Veziri Satranç Tahtasına yerleştirmek sizce kolay mı… 8 Queens of Death
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 28 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Satranç Oyunu
Online web siteleri sayesinde pek çok işimizi çok daha hızlı ve kolay bir şekilde yapabilmekteyiz. Hayatımızın hemen her alanına girerek adeta bizden birisi haline gelen online olarak oyunlar dahi oynanmaktadır. Chess Maniac Satranç oyna oyunu oynayabileceğiniz en güzel oyunlardan birisidir. Satranç oyununda ister yeni olun isterseniz profesyonel olun. Hiç fark etmez. Çünkü sitemizde yer alan bu oyunda oyuna başlamadan önce size “ easy=kolay “ ve “ hard=zor “ seçeneklerini sunmaktadır. Tecrübenize, yeteneğinize ve zekanıza güvendiğiniz seviyeye göre seçim yaparak oynamaya başlayabilirsiniz. Get the CHESS MANIAC widget and many other great free widgets at Widgetbox! Not seeing a widget? (More info)
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 28 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
umut sayman problem
Türk satrancının geçmişine baktığımız zaman, hem yazın alanında hem de satranç oyununa doğrudan katkı anlamında, uluslararası arenada hemen hemen hiç katkımız olmadığı görülmektedir. Ülkemizde satranç denilince üzerine yoğunlaşılan konu genellikle “Sportif Başarı” olmaktadır. Sportif anlamda başarı kazanmak elbette günümüz anlayışına göre önem arz etmektedir. Ancak satranç oyunun kendisine doğrudan katkı sunmak ve oyunun gelişiminde pay sahibi olmakta en az sportif başarı kadar önemli olmalıdır aslında. Uluslararası literatüre baktığımız zaman açılışlar, varyantlar, problemler ve etütler anlamında ülkemizden yok denecek kadar az sayıda kişi karşımıza çıkmaktadır bu alanlara katkı sunanlar. Problem ve Etüt anlamında uluslararası literatüre baktığımız zaman ilk ve neredeyse tek […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 27 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Chessmaster-Magnus_OT_640x480_244x183
Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte artık 3D formatına geçilmiştir. Başta filmler ve oyunlarda olmak üzere hayatımızın çoğu eğlencesi artık 3 boyutlu olarak karşımıza çıkmaktadır. Sitemizde yer alan oyunlardan 3 boyutlu satranç oyna oyunu da bu yeni nesil oyunlardan birisidir. Hepimizin beğenerek ve eğlenerek oynadığı satranç oyununun 3 boyutlu olarak oynandığı harika bir oyundur. Oyunun açılmasından sonra ise oynamak istediğiniz 2 farklı mod arasında seçim yapma olanağı sunuyor. Bu iki farklı seçenekten dilediğinizi seçerek oynamak için üzerine tıklamanız yeterli olacaktır. Ardından açılan ekranda uzay ortamında 3 boyutlu satranç oynama keyfinin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Size beyaz taşların verildiğini ve ilk hamlenin […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 25 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Online Satranç Oyna
Satranç yüzyıllardır oynanan, zeka geliştiren çok önemli bir strateji oyunudur. Eski dönemlerde iyi oyuncularla karşılaşabilmek için insanlar binlerce kilometre yol katetmeleri gerekirdi. Ama şimdi günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte insanlar satranç oynamak için o kadar beklemelerine ve uzak mesafelerine gitmelerine gerek yok. Sitemiz Üzerinden “Online Satranç Oyna” bölümünden hızlı bir şekilde sizin gibi online satranç oynamak isteyen kişilerle karşılaşabilir eğlenceli vakitler geçirirken satranç gücünüzüde arttırabilirsiniz. Free multiplayer games at Geewa.com!
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 25 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Carlsen world chess champion
Ve Şampiyon artık belli. Carlsen Yeni Dünya Şampiyonu Oldu. Ünvan maçının 10. oyunu sonunda Carlsen 6.5 puana ulaşmayı başardı ve “Dünya Şampiyonu” ünvanını kazandı. Ünvan maçının 1. oyunundan itibaren kurguladığı planlamayı iyi bir şekilde uygulayan Carlsen haklı bir galibiyet aldı. Yeni Nesil Carlsen, uzun süre konuşulacak,tartışılacak ve üzerinde durulucak bir ünvan maçı sonunda, genç yaşına rağmen Dünya Şampiyonluğunu kazandı.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 22 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
carlsen champion
Ünvan maçının dokuzuncu oyunu birçok ilginçlikleri beraberinde getirdi ve aslında Perşembenin gelişi Çarşambadan belliydi. Anand dokuzuncu oyunda son kozunu 1-d4 yaparak oynadı ve oyunda tempoyu arttırdıda, ancak şah avına çıkmışken psikolojik faktörler devreye girince çift soru (28-Af1??) ve terk kaçınılmaz oldu. Skor 6-3 oldu ve artık “Carlsen Şampi” diyebiliriz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 21 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Dünya Satranç Şampiyonası Oyun 8
Dünya Satranç Şampiyonluğu Ünvan Maçı 8. Oyun sonunda durum 5-3 oldu. Carlsen elde ettiği üstünlüğü devam ettiriyor.Anand 8. oyunda da oyunun temposunu arttırmaya ve kazanç imkanları yaratmaya çabalamadı. Anand’ın bu oyun tarzı 8. oyunda da Carlsene rahat bir beraberlik kazandırdı ve şampiyonluğa iyiden iyi yaklaştırdı.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 19 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
World Chess Game 7
Dünya Satranç Şampiyonluğu Ünvan Maçı 7. Oyun sonrasında skor 4.5 – 2.5 Carlsen lehine oldu. Carlsen 2 farklı üstünlüğü stresi düşük bir oyun ile korudu ve şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Anand yine 1-e4 oynadı ve Carlsenin 1-…e5 yanıtından sonra oyun yine ispanyol Açılışının Berlin Savunması oldu. Anand artık birşeyleri değiştirmesi gerekir demiştik ama açılışta 5. hamlede ki Fxc6 dışında pek bir değişiklik olmadı ve bu durumda siyahlarla Carlsene rahat bir beraberlik getirdi.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 18 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Mesut Özil Satranç (Chess)
Arsenal’in Türk yıldızının eski öğretmeni, “Mesut satrançta çok başarılıydı. Matematiğe de çok yatkındı. Oyun zekası da bundan geliyor olabilir” dedi. Yıldız oyuncunun ilkokul hocası Christian Krabbe Mesut’u şöyle tarif ediyor. “Okulda bir satranç kulübümüz vardı. Mesut matematik ve satrancı çok seviyordu çünkü bu ikisi çok fazla mantık ve strateji gerektiriyordu. Ben Mesut’un sahada yapacağı ikinci hareketi önceden planlamasını ve diğerlerinden daha önce düşünme yetisini buna bağlıyorum. Belki boş zaman bulduğunda hala satranç oynuyordur.”
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 17 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Magnus Carlsen
Dünya Satranç Şampiyonluğu Ünvan Maçının 6. Oyununda Carlsen’in hipnotik etkisi bir kez daha kendini gösterdi. 6. Oyun bir önceki oyuna benzer şekilde uzun süre eşit devam etti ve hemen hemen tüm yorumcuların berabere biteceğinden emin olduğu oyun sonunda, Carlsen yine aynı şeyi yaptı ve eşit konumu kazandı. Yeni nesil Carlsen karşısında rakipleri, geçmişte “Fischer Humması” olarak adlandırılan ve Ünlü Şampiyon Bobby Fischer’ın rakiplerini saran amansız hastalığa benzer ama etkileri farklı, yeni bir tür hastalığa yada etkiye mi yakalanır oldular. Oyunun uzun süre eşit devam ettiği ve herkesin beraberliğe inandığı bir anda Carlsenin rakipleri “Carlsen Hipnotiğine” yakalanmış bir şekilde yavaş yavaş […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 16 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
carlsen Game 5
Nihayet denge bozuldu. Carlsen Dünya Şampiyonluğu 5. oyununda 3-2 öne geçti. Beklenilen performansların altında geçen ilk oyunlardan sonra 4. oyun da beraberlikle sonuçlanmış olmasına rağmen ” Artık Ceketler Çıkarıldı ” demiştik. Maçın 4. oyununda Kaplan dişini göstermiş ve Carlsen’in bu duruma daha fazla sessiz kalmayacağının sinyallerini verdiğini belirtmiştik. 5. oyun ile birlikte Carlsen 3-2 öne geçti ve yaralı kaplan (Anand) yarın ne tepki verecek şimdiden merak ediliyor.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 15 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Magnus Carlsen
Ve nihayet oyuncular ceketlerini çıkardılar ve satrançseverlerin beklediği heyecan başladı. Dünya Satranç Şampiyonasının 4. oyunu da beraberlikle sonuçlanmasına rağmen izleyicileri ısındıran bir mücadele ortaya çıktı.Görünen o ki Anand önce taraftarların gönlünü kazanmak sonrasında da maçı kazanmak için elinden geleni yapacak.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 13 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Dünya Satranç Şampiyonası Oyun 8
Dünya Satranç Şampiyonası Ünvan Maçı 3. oyunda da sonuç değişmedi ve beraberlikle sonuçlandı. Carlsenin beyazlarla oynadığı ikinci oyundada Reti Açılışını tercih etti. Anand 3. oyunda maç boyunca kendi enerjisini ortaya koymaya çalıştı ancak oyundaki denge bozulmayınca uzayan oyunda sonuç yine beraberlik oldu. Haberin devamında 3. Oyunu inceleyebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 12 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Carlsen anand
Anand süpriz bir şekilde Ünvan maçının 2. oyununa 1.e4 ile başladı. Seyirciler heyecanlı,açık ve keskin bir oyun beklentisine girmiş iken Carlsen yine süpriz şekilde 1…c6 oynayarak Caro Can Savunmasına girdi. Anand, Carlsenin ev hazırlığına düşmemek için sağlam oyunu tercih etti ve yine oyun ortasında oyun beraberlikle sonuçlandı. Dünya Satranç Şampiyonasının 2. Oyununu Haberin Devamında Bulabilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Türkiye Satranç Milli Takımı
Avrupa Takımlar Satranç Şampiyonasında A milli takımımız satranç tarihimizin önemli günlerinden birini yaşattı bizlere. Yok Yok diyebileceğimiz oyunculardan kurulu Rus Milli takımını yenmeyi başardı. Bu gururu yaşatan oyuncularımızı tebrik ediyoruz. Tarihe Bir Kayıt Düşmek Adına Milli Oyuncularımızın Gurur Maçlarını Birlikte Yayınlıyoruz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Dünya Satranç Şampiyonası Oyun 8
        Carlsen Dünya Satranç Şampiyonası birinci oyununda Anandın derin açılış hazırlığından kaçabilmek için Reti açılışı ile oyuna başladı. Ancak Anand 10. … Ab6 hamlesi ile bu varyantında ev hazırlığı içinde olduğunu gösterince, keskinleşen oyunda Carlsen 16 hamle gibi kısa bir süre içinde 3 konum tekrarı ile oyunu beraberliğe getirdi. İlk oyunda taraflar birbirini ölçme şansı buldu, ilerleyen oyunlarda neler olacağını kestirmek gerçekten zor olacak gibi. Not: Ses geçirmeyen camın arkasında bulunan Hintli Polisler maç boyunca çok fazla iyi görüntü vermediler maalesef , orada neden takım elbiseli işinde profesyonel güvenlik elemanları yoktu anlamak güç.   Magnus Carlsen – […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
carlsen champion
Magnus Carlsen , Dünya Satranç Şampiyonluğu Ünvan Maçları için Chennai de Oteline Giriş Yaptı.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Şah-Hint Savunması, Klasik Varyant
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Dünya Satranç Şampiyonası Maçları
Magnus Carlsen ve Anand arasında yapılacak Dünya Satranç  Şampiyonluğu Ünvan Maçlarını takip etmek kolay hale getirildi, çeşitli android uygulamalar ile bulunduğunuz heryerden akıllı telefonlarınız ile maçları, ünvan maçı haberlerini ve puan durumunu takip edebileceğiniz güzel bir uygulama google play uygulama sitesinde ücretsiz olarak dağıtıma açıldı. Sizlerde bu güzel uygulamayı akıllı telefonunuza yükleyerek mekan sınırını tanımadan bu büyük heyecana ortak olabilirsiniz. Dünya üzerindeki bütün satranç severlerin gözü kulağı bu maçlarda iken canlı olarak takip etmenin keyfini sürebilirsiniz. Uygulamayı İndirmek İçin Haberin Devamını Okuyun
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2014 Dünya Satranç Şampiyonluğu Ünvan Maçı
  BÜYÜK BULUŞMA BAŞLIYOR   Fischer – Spassky ve Kasparov – Karpov karşılaşmalarından sonra satranç severlerin büyük bir heyecanla beklediği büyük buluşma gerçekleşiyor. Peki satranç çevrelerinde oluşan bu heyecanın sebebi nedir? Elbetteki yeni jenerasyonun en büyük temsilcisi, dünya satranç tarihinin en yüksek reytingli oyuncusu Magnus Carlsen’in Şampiyon adayı olması Fischer ve Kasparov dönemlerinden sonra en büyük ilgiyi oluşturuyor. Dünya Satranç Şampiyonu Hintli Viswanathan Anand ile dünyada şimdiye kadar elde edilmiş en büyük kuvvet derecesine sahip Norveçli Büyük Usta Magnus Carlsen’i karşı karşıya getirecek 2013 FIDE Dünya Satranç Şampiyonası, Hindistan’ın Chennai kentinde bugün yapılan açılış töreninin ardından 9 Kasım’da oynanacak ilk karşılaşmayla başlıyor. Halen 23 yaşında olan […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Chess-Master 2014
Satranç oynamayı seviyorsanız bu harika oyunu kaçırmayın! Android cihazlarınızda satranç oynamanın zevkine varabileceğiniz muhteşem bir oyun. Satranç, strateji ve oyun taktiğinizi geliştiren popüler bir masa oyunudur. Chess Master 2014, Android platformu için yapılmış oldukça başarılı bir satranç uygulaması. Tüm özellikleri ile tamamen ücretsiz olan bu oyun ile satranç oynamanın keyfini yaşayabilir ve yeteneklerinizi daha da arttırabilirisiniz. Oyun Özellikleri: – Sezgisel kullanıcı arayüzü – Canlı grafikler – Gerçekçi sesler – Farklı satranç tahtaları – 5 farklı zorluk seviyesi – Turnuva modu – Tek cihazda, başka arkadaşınızla oynayabilme – Kaydetme desteği Chess Master 2014 İndir : Buraya Tıklayın Hemen Tıkla ve Satranç […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Kasım 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
okullar arası
Herhangi bir sosyal güvenlik kurumunun sağlık yardımından faydalanmayan amatör sporcuIar ile hakemlerin sağlık giderlerinin karşılanabilmesine yönelik olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasmda imzalanan protokole göre sağlık güvencesi olmayan lisanslı ve yıllık vize onayı olan amatör sporcuların ve hakemlerin muayene, tedavi gibi sağlık giderleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri tarafından karşılanacaktır. Konu ile ilgili protokol ve protokolün uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar haberin devamında bulunmaktadır. İlgililere önemle duyurulur.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 6 Ekim 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
katz_und_maus
ÇATAL, ÇİFTE ATAK, ÇİFTE TEHDİT, ÇİFTE VURUŞ AYNI MIDIR? İzmir Varyant Satranç Spor Derneği Başkanı ve Satranç Antrenörü Umut Sayman tarafından kaleme alınan ve Satranç kavramlarının doğru bilinen yanlışlarını açıkladığı güzel bir yazı daha sizlerle. Haberin devamında “ÇATAL, ÇİFTE ATAK, ÇİFTE TEHDİT, ÇİFTE VURUŞ” kavramlarını inceleme fırsatı bulacaksınız.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 6 Ekim 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
okullararası ürgüp
  Okullararası Türkiye Birinciliği 01-05 Nisan 2013 tarihleri arasında Nevşehir- Ürgüp Turgut Özal Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Çekişmeli mücadelelerin ardından kendi kategoridelerinde derece yapan oyuncular aşağıda listelenmiştir. Haberin devamında kategorilerde üst sıralarda yer alan oyuncu listesini görebilirsiniz. Ayrıntılı sonuçlar için; www.tsf.org.tr/component/content/article/48-guencel-haberler-2/6633-okullararasi-turkiye-birincilig-urgupde  linkinide inceleyebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 5 Nisan 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
izsat1
  2010 yılında sporcu velilerinin katılımıyla kurulan İzsat – İzmir Satranç Dostları Spor Kulübü Derneği 80 kişilik bir turnuva salonunu İzmir satrancına kazandırdı. Üyeleri arasında çok sayıda eski ve yeni ulusal sporcu velisi bulunan, şu anda 60 üyesi bulunan dernek sayısız turnuva ve simültane gösteri etkinliğine imza attı. Yeni turnuva salonunun İzmir satranç ailesine hayırlı olmasını diliyoruz. Dernek Yönetim kurulu: Ahmet Bulut, Fatma Apaydın, Bahadır Ürkmez, Nizam Özen ve Oğuz Cem Akın Kaynak: TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 5 Nisan 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
marasopen
5 Nisan Madalya Günü 4. Uluslararası Satranç Turnuvası tüm hızıyla Kahramanmaraş ilimizde devam etmekte. Açık kategori , 18 Yaşaltı kategori , 14 Yaşaltı kategori ve 10 Yaşaltı kategori olmak üzere toplam 4 kategoride yarışılan turnuvada tatminkar ödüllerde bulunmakta. Açık kategoride yabancı oyuncuların çokluğu (12) dikkat çekmekte. Güçlü türk oyuncuların katılımının az olduğu turnuvada genel olarak yabancı oyuncuların turları kendi aralarında oynamaları diğer dikkat çekici bir durum. Turnuvada Oğulcan Kanmazalp ve  Umut Atakişi , Babageldi Annaberdiyev dışında Akdeniz bölgesinin güçlü tanınmış oyuncularından Zafer Gücin ve Süleyman Yalım da mücadele etmektedir. Yine mücadeleleri ile dikkat çeken Yavuz Öztürk , Bülen Ali Özveren […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 5 Nisan 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
okullar arası
Okul Sporları Satranç Türkiye Şampiyonası Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde başladı. Ürgüp Turgut Özal Kültür Merkezinde açılış töreni gerçekleştirilen şampiyona 5 gün sürecek. Küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisinde kız-erkek karma olarak yapılan yarışmaya 81 ilden ve KKTC’den toplam 450 sporcunun katılıyor. 9 tur yapılacak olan yarışmada öğrenciler ilk üçe girebilmek için kıyasıya mücadele edecekler. Şampiyonanın açılışında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, sporculara yarışmadan arta kalan zamanlarında Kapadokya Bölgesini gezme fırsatını kaçırmamalarını tavsiye etti. Ünlüer, müsabakaların dostluk ve kardeşlik havasında geçmesi temennisinde bulunurken sporculara ve antrenörlerine başarılar diledi. Açılış konuşmalarının ardından Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 2 Nisan 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
magnus carlsen 1
İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılan Dünya Şampiyonası Adaylar Turnuvası’nı kazanan Norveçli Magnus Carlsen, Hintli Dünya Şampiyonu Viswanathan Anand ile unvan maçına çıkmaya hak kazandı. Turnuvanın iki eş puanlı lideri Carlsen ile Rus Vladimir Kramnik son turda rakiplerine kaybetmelerine karşın turnuvanın galibi oldu ancak Berger eşitlik bozma sisteminde averajı daha yüksek olan Carlsen, turnuvayı kazandı. Bu sonuçla 22 yaşında dünya şampiyonu unvan maçı yapmaya hak kazanan Carlsen, eski dünya şampiyonu Rus Garry Kasparov’dan sonra bu başarıyı elde eden en genç satranççı oldu. Turnuvanın son sıralarında yer almasına karşın 12. turda Magnus’u yenerek liderlikten indiren Ukraynalı Vasili İvançuk’un, turnuvanın eş puanlı lideri Kramnik’i […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 2 Nisan 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
magnus carlsen 2
İngiltere’nin başkenti Londra’da oynanan Dünya Şampiyonası Adaylar Turnuvası’nın bitmesine bir tur kala Rus Vladimir Kramnik ile Norveçli Magnus Carlsen eşit puanla turnuva liderliğini ele geçirdi. Kramnik beyazlarla oynadığı partide, İsrailli Boris Gelfand’a karşı tüm çabalarına rağmen yarım puanla yetinmek zorunda kaldı. Carslen ise siyahlarla oynadığı karşılaşmada uzun süre eşit giden bir karşılaşmanın ardından Azerbaycanlı Teymur Recepov’u yenmeyi başardı. Bu sonuçla Carlsen yarım puan önündeki Kramnik’i yakalamayı başararak liderliğe ortak oldu. Carlsen maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, 13. turda kaybettiği oyundan sonra çok üzgün olduğunu ve uyuyamadığını söyledi. Stresten kurtulmak amacıyla kendini oyuna vermeye çalıştığını belirten Carlsen, ancak bunun kolay olmadığını […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 2 Nisan 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
ivanchuk
İngiltere’nin başkenti Londra’da oynanan Dünya Şampiyonası Adaylar Turnuvası’nın 12. turunda Rus Vladimir Kramnik tek başına liderlik koltuğuna oturdu. Kramnik, siyalarla oynadığı oyunda, Ermeni Levon Aronian’ı oldukça heyecanlı geçen bir mücadelenin ardından yendi. Turnuvada son sıralarda yer alan Ukraynalı Vasily İvançuk, lider Magnus Carlsen’e turnuvadaki ilk yenilgisini tattırdı. Siyah taşlarla 7 saat kadar süren bir mücadelenin ardından Carlsen’i yenmeyi başaran İvançuk, Norveçli rakibini turnuva liderliğinden indirdi. Turnuvanın diğer oyunlarında ise siyahlarla oynayan Rus Peter Svidler, İsrailli Boris Gelfand’a, siyahlarla oynayan Rus Aleksandr Grisçuk da Azerbaycanlı Teymur Recepov’a karşı berabere yapmayı başardı. Günün en önemli karşılaşması 12. tur öncesinde 3. sırada yer […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 2 Nisan 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
krammnik 2
Dünya Şampiyonluğu Adaylar Turnuvası’nın 11. turunda Vladimir Kramnik, lider Magnus Carslen ile arasındaki farkı yarım puana indirdi. Beyazlarla oynadığı oyunda Azerbaycanlı Teymur Recepov’u yenen Kramnik, turnuva lideri Norveçli Magnus Carlsen’in siyahlarla mücadele ettiği karşılaşmada Rus Aleksandr Griscuk ile berabere kalmasının ardından ikinci sıraya yerleşti. Turnuvada 10. tur sonunda 2. durumdaki Ermeni Levon Aronian ise siyahlarla oynadığı partide Rus Peter Svidler’e kaybetmesinin ardından 3. sıraya düştü. Günün diğer karşılaşmasında ise siyahlarla oynayan İsrailli Boris Gelfand, Ukraynalı Vasily İvançuk ile karşılaştığı partide berabere kaldı. Günün en kritik karşılaşması Svidler ile Aronian arasındaki parti oldu. Vezir Gambiti açılışına Aronian’ın Nimo-Hint savunmasıyla karşılık vermesinin […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 2 Nisan 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
krammnik 2
Dünya Şampiyonluğu Adaylar Turnuvası’nın 11. turunda Vladimir Kramnik, lider Magnus Carslen ile arasındaki farkı yarım puana indirdi. Beyazlarla oynadığı oyunda Azerbaycanlı Teymur Recepov’u yenen Kramnik, turnuva lideri Norveçli Magnus Carlsen’in siyahlarla mücadele ettiği karşılaşmada Rus Aleksandr Griscuk ile berabere kalmasının ardından ikinci sıraya yerleşti. Turnuvada 10. tur sonunda 2. durumdaki Ermeni Levon Aronian ise siyahlarla oynadığı partide Rus Peter Svidler’e kaybetmesinin ardından 3. sıraya düştü. Günün diğer karşılaşmasında ise siyahlarla oynayan İsrailli Boris Gelfand, Ukraynalı Vasily İvançuk ile karşılaştığı partide berabere kaldı. Günün en kritik karşılaşması Svidler ile Aronian arasındaki parti oldu. Vezir Gambiti açılışına Aronian’ın Nimo-Hint savunmasıyla karşılık vermesinin […]
krammnik 2
Dünya Şampiyonluğu Adaylar Turnuvası’nın 11. turunda Vladimir Kramnik, lider Magnus Carslen ile arasındaki farkı yarım puana indirdi. Beyazlarla oynadığı oyunda Azerbaycanlı Teymur Recepov’u yenen Kramnik, turnuva lideri Norveçli Magnus Carlsen’in siyahlarla mücadele ettiği karşılaşmada Rus Aleksandr Griscuk ile berabere kalmasının ardından ikinci sıraya yerleşti. Turnuvada 10. tur sonunda 2. durumdaki Ermeni Levon Aronian ise siyahlarla oynadığı partide Rus Peter Svidler’e kaybetmesinin ardından 3. sıraya düştü. Günün diğer karşılaşmasında ise siyahlarla oynayan İsrailli Boris Gelfand, Ukraynalı Vasily İvançuk ile karşılaştığı partide berabere kaldı. Günün en kritik karşılaşması Svidler ile Aronian arasındaki parti oldu. Vezir Gambiti açılışına Aronian’ın Nimo-Hint savunmasıyla karşılık vermesinin […]
krammnik 2
Dünya Şampiyonluğu Adaylar Turnuvası’nın 11. turunda Vladimir Kramnik, lider Magnus Carslen ile arasındaki farkı yarım puana indirdi. Beyazlarla oynadığı oyunda Azerbaycanlı Teymur Recepov’u yenen Kramnik, turnuva lideri Norveçli Magnus Carlsen’in siyahlarla mücadele ettiği karşılaşmada Rus Aleksandr Griscuk ile berabere kalmasının ardından ikinci sıraya yerleşti. Turnuvada 10. tur sonunda 2. durumdaki Ermeni Levon Aronian ise siyahlarla oynadığı partide Rus Peter Svidler’e kaybetmesinin ardından 3. sıraya düştü. Günün diğer karşılaşmasında ise siyahlarla oynayan İsrailli Boris Gelfand, Ukraynalı Vasily İvançuk ile karşılaştığı partide berabere kaldı. Günün en kritik karşılaşması Svidler ile Aronian arasındaki parti oldu. Vezir Gambiti açılışına Aronian’ın Nimo-Hint savunmasıyla karşılık vermesinin […]
18_MART_BARIS_KUPASI__2013
Ulusal boyutta Çanakkale Şehidleri anısına 13-17 mart tarihlerinde herkese açık yaş sınırlaması olmayan satranç turnuvası düzenlenecektir. Bu vatan için canlarını seve seve vermiş aziz şehitlerimizin anısına, Bizim için kutsal olan bu beldede en eski savaş oyunu olan satranç turnuvası düzenliyoruz. bu topraklarda hiç bir ayrım olmadan her şehidimiz yan yana yatmaktadır. bugünlerde bu sevgi ve barış atmosferine çok ihtiyacımız olduğunu düşünmekteyim. Bu duyguların tekrar hatırlanması ve hep hafızalarımızda canlı kalması için 13-17 mart tarihleri arasında bu savaşın verildiği yer olan Eceabat ilçesinde Çanakkale Şehitlerinin anısına 18 MART BARIŞ turnuvası düzenliyoruz. Tüm satranç severleri bu barış ve sevgi atmosferi için Eceabat’a […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 2 Mart 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
SicNaj9O-O-O
Oyunun yüklenmesini bekleyin, daha sonra sayfanın sağ alt köşesinden “Play Game” butonuna basarak oyunu başlatabilirsiniz. Bir kullanıcı adı belirleyin ve size gelen maç tekliflerini kabul ederek canlı satrancın keyfini sürün… Chess online powered by Chesshotel.com
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 25 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
X Chess Championships, Episode 4 (The Finale)
  [SWF]http://e-satranc.com/wp-content/oyunlar/sparkchess.swf, 680, 780[/SWF]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 25 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
lisans_onyuz
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünün 9 Mayıs tarihinde yayınladığı genelgeye göre SGM’ye bağlı federasyonlarda  16 yal altı (16 yaş dahil) sporcular artık lisans ve vize ücreti ödemeyecek. Artık 16 yal altı (16 yaş dahil) lisan çıkarmak isteyen veya vize uzatmak isteyen sporcular herhangi bir ücret ödemeden işlemlerini gerçekleştirebilecek.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 24 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Satranç Oyunu
Beynimizin de beslenmeye ihtiyacı var Sinir hücrelerimizin çalışmasını sürdürebilmesi için %75 kan şekeri ve vücudumuzun ihtiyacı olan oksijenin %20’sini yakmak zorundadır. Ne kadar çok düşünürsek, beynimizin beslenmek için ihtiyacı o kadar artar. Bu da daha fazla glikoz yakmak demek. Fazla kilolardan kurtulmak için yapılan egzersizler, koşular hep daha fazla kalori harcamaya yönelik olarak yapılır. Basitçe kalori hesabına bakarsak, markete yürüyüp, alışveriş yapmak dakikada 3 kalori, koşuda 5 kalori kadar enerji harcanırken, kickbox yaparsak 10 kalori harcarız. Sürekli düşünmek gerektiren oyunlarda (Bulmaca, satranç, vb..) ise dakikada 1,5 veya 2 kalori harcarız. Karşılaştırmak gerekirsek genelde en fazla zorlayarak 10 dakika koşabiliriz, bu […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 16 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
PSY - GANGNAM STYLE Chess Parody
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 13 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Satranç Oyunu
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 13 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
X Chess Championships, Episode 4 (The Finale)
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 13 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
X Chess Championships, Episode 3
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 13 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
X Chess Championships, Episode 1
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 13 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
300 Spartans Chess
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 13 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Matrix Chess
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 13 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Okulöncesi Satranç
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 13 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
The Winner (Chess) - Funny Video
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 13 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
cuneyt
Diğer karikatürler için devamını okuyabilirsiniz.   [nggallery id=1]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 12 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
türkiyesatranc
Haberin devamını okuyarak 2013 Türkiye Satranç Şampiyonası 10.Tur maçlarını görebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
geridonusum
Muğla Belediyesi çocukların geri dönüşüm konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlediği kampanya kapsamında, geri dönüşüme gidebilecek atıkları getiren çocuklara satranç takımı hediye ediyor. Muğla Belediyesi çocukların geri dönüşüm konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlediği kampanya kapsamında, geri dönüşüme gidebilecek atıkları getiren çocuklara satranç takımı hediye ediyor. Muğla Belediyesi Çevre Mühendisi Erdem Şenel, gazetecilere yaptığı açıklamada, düzenlenen kampanya kapsamında büyük poşet ambalaj atığı, 2 litre kızartmalık atık yağ veya 30 adet atık pil toplayan çocuklara satranç takımı hediye ettiklerini söyledi. Bugüne kadar geri dönüşüme gidebilecek atık malzeme getiren 88 çocuğa satranç takımı hediye edildiğini belirten Şenel, kampanyaya çocukların yoğun ilgi gösterdiğini dile getirdi. Erdem Şenel, […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
aliağa
  Türkiye İş Bankası Satranç Ligi’ndeki tek İzmir temsilcisi Aliağa Belediyesi, Ukraynalı grand master İlya Nizik, Gürcistanlı grand master satranççılar Tornike Sanikidze ve Davıt Jojua ile 9 kez Türkiye bayanlar şampiyonu bayan grand master Betül Cemre Yıldız, 20 yaş altı 3 defa Türkiye bayanlar şampiyonu bayan fide master Selen Sop ayrıca Doğa Göksel Cihan ve Ervin Özkan’ı transfer etti. SÖZLEŞME İMZALADILAR Aliağa Belediyesi Spor Kulübü’nde yapılan imza töreninde yeni transferler Betül Cemre Yıldız, Selen Sop, Doğa Göksel Cihan ve Ervin Özkan ile geçtiğimiz yıl da Aliağa Belediyesi forması giyen Sati Emre Güner, Uğur Yaşar, Serkan Soysal, Ozan Cingöz, Ecem Özaltun, […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
görme engelli şampiyon
Van’ın Gevaş ilçesi kırsalında, 15 yıl önceki bir çatışmada gözlerini kaybeden Jandarma uzman çavuş İbrahim Dal, ‘Görme Engelliler Satranç Şampiyonası’nda Türkiye birincisi oldu. Dal, dünyada zihinden oynayan görme engelli ikinci kişi olarak da satranç tarihine geçti. Vali Hüseyin Avni Coş, gazi Dal’ı şampiyonluktan dolayı tebrik ederek, “Gazilerimizle gurur duyuyoruz, daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum.” dedi. Dal, 1998 yılında görev yaptığı Van’ın Gevaş ilçesi kırsalında terörist saldırıda patlayan el bombası sonucu gözlerini, kısmi olarak da işitme duyularını kaybetti. Saldırıda bir bileği kopan, elinin parmakları da zarar gören Dal, uzun süre hastanelerde tedavi gördü. GATA’da tedavi gördüğü sırada öğrendiği satranç Dal’ın […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
izmit
İzmit Belediyesi satranç okullarının sayısını arttırıyor. Belediye tarafından ilki Körfez Mahallesi’inde (42 Evler) açılan satranç okulunun ikincisi de geçtiğimiz aylarda Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde faaliyete geçmişti. Zeka oyunu olarak bilinen satranca olan ilgi üzerine İzmit Belediyesi üçüncü satranç okulunu Belsa B Blok 8.katta hizmete açtı. Salı, Perşembe ve Cumartesi 10.00-19.00 saatleri arasında açık olan satranç okuluna 96 öğrenci gidiyor. Kayıtların devam ettiği satranç okulunun eğitmenliğini Ahmet Rıfat Ersezer yapıyor. Belediye yetkilileri, şimdiye kadar 650 öğrenciye satranç eğitimi verildiğini söylediler. Kaynak: Özgür Kocaeli Gazetesi
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 11 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Smiley-Chess
Satranç Oyna – Küçüklere Smiley Satranç [SWF]http://e-satranc.com/wp-content/oyunlar/smileyschess.swf, 680, 780[/SWF]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 10 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
atlar
Çocuklar için eğitici at oyunu... Geçilen her bölümde seviye ve eğlence artmakta... [SWF]http://e-satranc.com/wp-content/oyunlar/atoyunucesitli.swf, 680, 780[/SWF]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 10 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
dragan_baris
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası 11 turluk maratonun ardından tamamlandı. Şampiyona galibi 9.5 puanın sahibi Dragan Solak oldu. 9 puana sahip iki oyuncu Barış Esen ve Alexander Ipatov ikinciliği paylaştı. Şampiyona sonuç listesi incelendiği zaman bir peri masalı yaşanmadığı süpriz bir ismin yer almadığı görülecektir. Şampiyona sırasında zaman zaman süpriz sonuçlar ve puanlar alarak izleyenleride şaşırtan sporcular, sahip oldukları konsanstasyonu son turlara taşıyamadılar. Bireysel anlamda  beklenenin altında ve üstünde performans gösteren sporcular oldu. Şampiyonanın bir diğer şaşırtıcı durumu, sonuç listesinde ilk 10 sırayı alan sporculardan 8’inin lisans ilinin İstanbul olması oldu. Şampiyonaya katılan ve başarılı olan tüm sporcuları tebrik ediyoruz.  
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Serkan Soysal
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Cemil Can Ali Marandi
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Melih Yurtseven
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Şampiyona Başhakemi Fuat Ergür
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Alexander Ipatov
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Deniz Seyhanoğlu
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Kıvanç Haznedaroğlu
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Kadir Okur
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Vahap Şanal
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Cem Kaan Gökerkan
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Can Ertan
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Onur Kınsız
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Batuhan Daştan
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Umut Atakişi
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Çağla Nehir Subaşı
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Oğuz Metin
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Emre Can
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Barış Güven
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Betül Cemre Yıldız
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Mustafa Yelken
Kaynak: TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Ali Ekber Doğan
Kaynak:TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Barış Esen
Kaynak: TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Mert Yılmaz Yerli - Barış Esen
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Recep Köksal
Kaynak: TSF
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
2013 Türkiye Satranç Şampiyonası / Dragan Solak
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 9 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
kombinezon
Umut Sayman Kütüphanesinden; “Kombinezonlar ve Satranç Minyatürleri” … Haberin devamında çalışmayı inceleyebilirsiniz
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
ters filler
Umut Sayman Kütüphanesinden; Ters Renkli Filler konusuna örnek oluşturan aynı zamanda Şah-Hint Savunması Fianchetto Varyantını inceleme fırsatı sunan, 1953 yılına ait Samuel Reshevsky – David Bronstein maçı… Haberin devamını okuyarak çalışmayı inceleyebilirsiniz
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
nimzoviç
Umut Sayman’dan “Aran Nimzoviç- Georg Salwe Maç Analizi” … Haberin devamında maçı inceleyebilirsiniz
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
slav
Umut Sayman Açılış Laboratuarından derin sulardaki bir inci daha ;  “Slav’da Vezir Fedalı Varyant” … Haberin devamında çalışmayı inceleyebilirsiniz  
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
umtsayman yeni1
Antrenör Umut Sayman’ın yıllar önce tanıttığı ve birçok İzmirli Satrançseverin tutkusu haline gelmiş bir açılış varyantını bir kezde sitemizden tanıtıyoruz; Ünlü Rus Dergisi 64’de yıllar önce “TÜRK GAMBİTİ” adıyla yayınlanan bu varyantı bizlere  tanıtan Umut Saymana bir kez daha teşekkür ediyoruz… Haberin Devamını okuyarak “Türk Gambiti” inceleyebilirsiniz
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
merkez acilisi
Değerli Antrenör Umut Sayman’dan Açılış İncelemesi ; ” Merkez Açılışı ” … Haberin devamını okuyarak çalışmayı inceleyebilirsiniz…
atak
Umut Sayman Kütüphanesinden; ” Kale Hattında Duble Piyonlar “ … Haberin devamında çalışmayı inceleyebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
iyi fil kötü fil
Antrenör Umut Sayman tarafından hazırlanmış öğretici bir çalışma; “İyi Fil Kötü Fil”… Haberin devamını okuyarak çalışmaya başlayabilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
atak
Umut Sayman Kütüphanesinden ; “Dimyata Pirince Giderken ” Atak Satrançta Dikkat Edilmesi Gerekenler… Haberin devamını okuyarak çalışmayı görebilirsiniz.  
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
yari slav
Umut Sayman Kütüphanesinden ; ” Vezir Gambiti : Yarı Slav Savunması” Haberin devamını okuyarak incelemeye başlayabilirsiniz.  
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
SicNaj9O-O-O
Antrenör Umut Saymandan bir açılış çalışması daha ” Sicilya Açılışı; Najdorf Ana Devam Yolu” Haberin devamından çalışmaya başlayabilirsiniz.  
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
umtsayman yeni1
Usta Antrenör Umut Sayman tarafından hazırlanan ; Sicilya Savunması: Sveshnikov Varyantında Fedalı Yol Haberin devamını okuyarak çalışmaya başlayabilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Acmaz-Anderssen
Değerli Antrenör Umut Sayman tarafından hazırlanan “Açmaz” konusunu incelemek için haberin devamına bakabilirsiniz.  
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 8 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
katz_und_maus
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Play Like Tal - Game 1: M. Tal vs H. Hecht
—M. Tal vs H. Hecht— Video İçin Devamını Oku
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Garry Kasparov vs. Magnus Carlsen
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Garry Kasparov - How to play the Najdorf
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Gary Kasparov - How to play najdorf
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Garry Kasparov - How to play the Najdorf Vol.1
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Garry Kasparov on How to play the Queens Gambit
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Cem Yılmaz Küçükler Satranç Şampiyonasında
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası
Türkiye Satranç Federasyonu 2013 Küçükler Satranç Şampiyonasında Cem Yılmaz Fırtınası Türkiye Satranç Federasyonu’nun Küçükler Şampiyonası’na katılan komedyen Cem Yılmaz, satranç konusunda çok kötü olduğunu ve küçük oğlunun birkaç sene içinde onu geçebileceğini söyledi. Sözlerine ’gülmek yok ama’ diye başlayan Cem Yılmaz ise yaptığı esprilerle salondakileri kahkahaya boğdu. Satrançla hep sorunu olduğunu anlatan Yılmaz, şöyle devam etti: “Hangisi şah, hangisi vezir konusunda ilk uyarıyı almışımdır. Şampiyonaya katılan çocukların bu kadar iyi olacağını tahmin etmiyordum. Eğer bu çocuklar bugün bu durumdaysa, yarın ne olurlar? Özgüvenle çok daha iyi başarılar yapabilirler. Bizden yaşça daha gençlerin bizlerden daha iyi olduklarını görmek gibi bir duygu, […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
oguzmetin
2013 Türkiye Şampiyonası 8. turunda Batuhan Dastan ile karşılaşan Oğuz Metin günün süprizlerinden birini yaparak siyahlarla maçı kazanarak puanını 8. tur sonunda  7 yaptı. Haberin devamında maçı izleyebilirsiniz.
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 7 Şubat 2013
  • Yazar : Mustafa Eynallı
Oyunun Kuralları              1– Oyuna hangi oyuncunun başlayacağı kura ile tespit edilir. Oyuna başlayan oyuncu beyaz taşları alır. Diğer oyuna geçildiğinde oyuncular renkleri değişirler. 2– Tahtanın sağ köşesine beyaz hane gelmelidir. 3- Tahtanın yanlış koyulduğu fark edilirse oyun bozulur. Yanlış tahta ile kazanılan oyun geçersiz sayılır. 4- Eğer taşlar yanlış hanelere konulmuşsa ya da taşlar eksik olarak konmuşsa beş hamleden önce talep etmek şartı ile oyunu bozarak baştan başlamak mümkündür. Beş hamleden sonra bu hak kaybolur taşlar nasıl koyulmuşsa oyun sonuna kadar aynı vaziyette oynanır. 5- Bir oyuncu bir taşı oynamak üzere tutarsa hatta taşa hafif dokunursa o taşı oynamaya […]
  • Devamını Oku
  • Görüntülenme :
  • Tarih : 27 Ocak 2013

Saygı olan yerde korku olur ama, korku olan yerde her zaman saygı olmaz. – Eflatun (Plato)

1,440 saniyede, 54 sorgu yapıldı.